Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Biyografiler

Biyografiler Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçısı

Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçısı
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
194

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree5Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Savay

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2022, 20:27   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
soru Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçısı

Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçısı

Yüzlerini hiç görmemiş olsak da, seslerini duyar duymaz evimizden biri gibi hissettiğimiz ünlü dublaj sanatçıları kimlerdir?
Filmlerin ve dizilerin altyazılı mı yoksak dublaj mı izlenmesi gerektiği her zaman tartışma konusu oldu. Ancak her ne kadar tartışılırsa tartışılsın, ikisinin de seyir keyfi farklı. Örneğin bir yapımı altyazılı izlerken oyuncunun performansını daha iyi görebiliyoruz. Diğer yandan Türkçe dublaj izlerken de karakterlere kendimizi daha yakın hissediyoruz. Bu güzel his ise işinde başarılı olan Türk dublaj sanatçıları sayesinde gerçek oluyor. Onlar güzel ses tonları ve yetenekleri ile karakterleri mükemmel bir şekilde seslendirmeye başarıyorlar. Peki yüzlerini hiç görmemiş olsak da, seslerini duyduğumuzda evimizden biri gibi hissettiğimiz ünlü dublaj sanatçıları kimler? Gelin bu sorunun cevabını hep birlikte öğrenelim.

Ayrıca bu içerik ilginizi çekebilir: “Sevdiğimiz Karakterlere Can Veren Seslendirme Sanatçıları ve 18 Başarılı Dublaj”

1. Zeynep Özden Ayyıldız


1965 doğumlu Zeynep Özden Ayyıldız, uzun yıllar boyunca pek çok farklı Hollywood oyuncusunu seslendirdi. Öyle ki onun sesi en yakın arkadaşımız gibi oldu. Peki en iyi Türk dublaj sanatçıları arasında yer alan Zeynep Özden Ayyıldız sesiyle hangi oyuncuları ve karakterleri temsil etti. Yüzüklerin Efendisi’nde Cate Blanchett’ın canlandırdığı Galadriel’i, Matrix’in sert kadını Trinity’i ve Kill Bill’de Uma Thurman’ı seslendirdi. Ayrıca Angelina Jolie’ye, Eva Green’e, Emma Thompson’a ve Charlize Theron’a sesiyle hayat verdi.

2. Umut Tabak


1979 yılında doğan Umut Tabak, Türk dizilerinden Hollywood filmlerine, çizgi filmlerden oyunlara kadar birçok seslendirme yaptı. Öyle ki buraya hepsini yazsak okumamız dakikalar sürerdi. Bu nedenle en çok dikkat çeken çalışmalarını sizinle paylaşacağız. Umut Tabak, Kurtlar Vadisi dizisinde Necati Şaşmaz’ı, birçok farklı filmde Brad Pitt’i, Çelik Adam’da Henry Cavill’i ve Tom Cruise’u seslendirdi. Ayrıca Valorant isimli oyunda Breach adlı ajana ve Crysis 2’de Komutan Lockhart’a sesiyle hayat verdi.

3. Uğur Taşdemir


1965 yılında doğan Uğur Taşdemir, en yakınımız gibi hissettiğimiz biri. Neden mi? Çünkü ne zaman bir Nicolas Cage filmi izlesek onun muazzam sesini işitiyoruz. Ayrıca ünlü seslendirme sanatçıları arasında yer alan Uğur Taşdemir, pek çok farklı karakteri de sesiyle canlandırdı. Bunlardan bazıları Jude Law, Robin Williams, Woody Harrelson ve Michael Keaton’dur.

4. Berna Başer


1969 yılında doğan Berna Başer, duygularıyla ön planda olan aktrisleri seslendirdi. Bazen bir romantik-komedi karakterine, bazen de dramatik bir role sesiyle hayat verdi. Ancak hepsinin tek bir ortak noktası vardı, o da hepsini başarılı bir şekilde yapmasıydı. Peki biz onun sesini hangi oyuncuların dublajlarında duyduk? Ünlü ses sanatçısı Julia Roberts’ı, Sandra Bullock’u ve Charlize Theron’u seslendirdi. Ayrıca Nicole Kidman’ını da seslendirdiğini unutmamak lazım.

5. Mazlum Kiper


1946 yılında doğan Mazlum Kiper, birçok filmde, dizide ve tiyatroda rol aldı. Bu nedenle onu sadece sesinden tanımıyoruz. Ayrıca kendisini oyunculuğuyla da biliyoruz. Peki ünlü dublaj sanatçıları arasında yer alan Mazlum Kiper kimlerin sesi oldu? Yüzükler Efendisi’nde Saruman’ı, X-Men’de Patrick Stewart’ı ve Clint Eastwood’u seslendirdi. Ayrıca bunların yanı sıra birçok dublaj çalışması olduğunu da belirtelim.

6. Tülay Bursa


1958 yılında doğan Tülay Bursa, sadece sesiyle değil oyunculuğuyla da tanınıyor. Bu nedenle sesi ve simasının çok tanıdık gelmesi gayet doğal. Tülay Bursa, eski zamanlardaki birçok yapımda seslendirme yaptı. Bunun en büyük örneği ise Cosby Ailesi ve eski Brezilya dizileridir.

7. Toprak Sergen


1968 yılında doğan Toprak Sergen, evimize sık sık konuk olan bir ses. Öyle ki birçok reklamda ve çizgi filmde onun sesini duyduk. Her şeyden önce 80’li ve 90’lı yıllardaki He-Man ve Voltran’ı onun sesiyle tanıdık. Ayrıca sesini Ratatuy isimli animasyon filminde işittik.

8. Müge Oruçkaptan


1957 yılında doğan Müge Oruçkaptan, seslendirme sanatçılığının yanı sıra oyunculukla da ilgileniyor. Ancak bazı insanlar onu simasıyla değil sesiyle tanıyor, özellikle de bir neslin çocukları… Neden mi? Çünkü o Vilma Çakmaktaş’ı ve Pokemon’daki Jessie’yi seslendirdi. Ayrıca Kim Basinger, Michelle Pfeiffer ve Sandra Bullock gibi oyuncuların dublajını yaptı.

9. Sezai Aydın


1952 doğumlu Sezai Aydın, en ünlü Türk dublaj sanatçıları arasında yer alıyor. Çünkü kendisi yaptığı seslendirmeler ile her zaman başarılı oldu ve beğeni topladı. Peki biz onun sesini nereden tanıyoruz? Rocky (Sylvester Stallone), Al Pacino ve Robert De Niro desek sesini hatırlayabilir misiniz? Ayrıca Sezai Aydın, Fred Çakmaktaş’ı ve Cosby Ailesi’ndeki Bill Cosby karakterini de seslendirdi.

10. Gülen Karaman


1962 yılında doğan Gülen Karaman, dublaj dünyasının en sevilen isimlerinden biri. Öyle ki sesini birçok farklı karakterde duymak mümkün. Evet o, sesini duyduğumuzda “ben bunu tanıyorum” dediğimiz kişi. O, Angelina Jolie, Emma Thompson ve Julia Roberts’ın sesi. Ayrıca Türk dizilerinde de yaptığı dublajlar sayesinde onun sesini sürekli duymak mümkün.

11. Nur Subaşı


1941 yılında doğan ve 2018’de aramızdan ayrılan Nur Subaşı, en iyi Türk dublaj sanatçıları arasında yer alıyordu. Çünkü kariyeri boyunca hem oyunculuğu hem de seslendirme sanatçılığını hakkını vererek yaptı. Bu nedenle sesi ve siması herkesin aklına kazındı. O, Anthony Hopkins, Michael Caine gibi aktörleri ve çok daha fazlasını seslendirmişti.

12. Birtanem Çoşkun Candaner


1975 yılında doğan Birtanem Çoşkun Candaner, saymakla bitmeyecek kadar çok dublaj yaptı. Bu nedenle kendisi en önemli dublaj sanatçıları arasında görülüyor. Birtanem Çoşkun Candaner, Jessica Alba, Eva Green, Jennifer Connelly, Naomi Watts ve Keira Knightley gibi oyuncuları seslendirdi. Ayrıca eski Brezilya dizilerindeki Rosalinda’ya sesiyle hayat verdi.

13. Ali Gül


1958 yılında doğan Ali Gül, sesini sık sık duymanıza rağmen tanımadığımız bir insan. Peki biz onun sesini hangi oyuncularda duyduk? Karayip Korsanları’nda Barbossa karakterini, Michael Douglas’ı ve Robert De Niro’yu seslendirdi.

14. Fulya Ergüneş


Fulya Ergüneş’in yüzünü hiç görmemiş olsak da, sesini duyduğumuzda onu hemen tanıyoruz. Çünkü o, mükemmel ses tonu ve diksiyonuyla sinemanın en güzel kadınlarına dublajını yaptı. Bu nedenle Fulya Ergüneş, en iyi Türk dublaj sanatçıları arasında yer almayı başardı. Peki hangi oyuncuları sesi ile temsil etti? Fulya Ergüneş, Drew Barrymore, Laura Dern ve Lucy Lawless gibi güzel oyuncuları seslendirdi.

15. Sungun Babacan


1958 yılında doğan Sungun Babacan, birçok çizgi filmi ve Hollywood’un en ünlü oyuncularını seslendirdi. Forrest Gump filminde Tom Hanks’e, Altıncı His’te Bruce Willis’e ve Özel Bir Kadın’da Richard Gere’a dublaj yaptı. Ayrıca pek çok filmde Tom Cruise ve Jude Law’ı seslendirdi.

16. Günyol Bakoğlu


En iyi dublaj sanatçıları listemize hepimizin çok yakından tanıdığı bir ses olan Günyol Bakoğlu ile son veriyoruz. Peki onun sesini nereden tanıyoruz? Pierce Brosnan’ın canlandırdığı James Bond desek? Tanıdık gelmedi mi? Peki o zaman seslendirdiği başka bir karakteri söyleyelim.

Marvel Evreni’nin en sevilen karakterlerinden biri olan Tony Stark’a ne dersiniz? Şimdi tanıdınız değil mi?



Sürmenaj ve Yazgı bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 05 Kasım 2022, 01:36   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçıs

Ses sanatçılığı çok zor bir iş ama keyifli de bence.
Leydihan bunu beğendi.
 
Alt 05 Kasım 2022, 19:37   #3
Çevrimdışı
Yazgı
Huysuz ve Tatlı Kadın
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçıs

Düşündürdü.
Leydihan bunu beğendi.

Bir insanı kazanmakla kaybetmek arasında ince bir çizgi vardır.
Adı; Üslup.
 
Alt 05 Kasım 2022, 19:43   #4
Çevrimiçi
Savay
עַיִן בְּעַיִן שֵׁן בְּשֵׁ
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Ünlü Seslerin Arkasındaki Yüzler: Sesleri ile Hafızalara Kazınan 16 Dublaj Sanatçıs

Umut Tabak = hayallerimi yıkan insan
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:55.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia