Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Biyografiler

Biyografiler Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Levent Yüksel Kimdir, Biyografisi

Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Levent Yüksel Kimdir, Biyografisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
148

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2022, 04:34   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
sag Levent Yüksel Kimdir, Biyografisi

Levent Yüksel Kimdir, Biyografisi


Müzisyen, pop müzik şarkıcısı. 21 Ekim 1964, Antalya doğumlu.



İlköğrenimini Özel Antalya İlkokulu’nda, orta öğrenimini Antalya Hızır Reis Ortaokulu’nda tamamladı. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başlayan Yüksel, ortaokul yıllarından itibaren gitar ve bağlama çaldı. Daha sonra Antalya’da bir düğün salonunda çalışarak müzisyenlik deneyimi kazandı. Antalya Lisesini tamamladıktan sonra İstanbul Belediyesi Konservatuarı Kontrbas Bölümünü bitirdi. Eğitimi sırasında İstanbul’da gece kulüplerinde bas çalarak birçok sanatçıya eşlik etti.


Levent Yüksel askerliğini tamamladıktan sonra aralarında Fatih Erkoç, Aşkın Arsunan ve Sertab Erener’in de yer aldığı bir orkestrada yer aldı. İki yıl bu orkestrada görev yaptıktan sonra Aykut Gürel aracılığıyla Sezen Aksu ile tanıştı ve Aşkın Nur Yengi’nin ilk albümü olan “Sevgiliye”de yer alan “Bile Bile” adlı şarkıda sanatçıya Harun Kolçak’la birlikte vokal yaptı.

Vokal ve müzisyenlik çalışmalarıyla oldukça deneyim kazanan sanatçı, 1993 yılında ilk solo albümü “Med-Cezir”i çıkardı. Sezen Aksu’nun prodüktörlüğünde yayınlanan albümde Erdem Sökmen ve kendisinin yaptığı iki parça dışındaki tüm düzenlemeler Uzay Heparı’ya aitti. “Tuana”, “Medcezir”, ve “Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk” adlı parçalar eleştirmenler tarafından beğenilirken albüm 1990’ların klasikleri arasına girdi.

1995 yılında ikinci albümü “Levent Yüksel’in 2. CD’si” piyasaya sürüldü. İki yıl sonra Temmuz 1997’de piyasaya sürülen “Bi’Daha” adlı single çalışması yine müzik dünyasında oldukça ses getirdi ve satışlarda ilk sıralara yükseldi. Devamında iki albüm daha çıkaran Levent Yüksel 2004 yılında arabesk müziğe kayarak Orhan Gencebay’ın şarkısı “Yarabbim” şarkısının yeni yorumunun da yer aldığı “Uslanmadım” albümünü yaptı.

Son olarak 2012 yılında “Topyekun” adlı albümüyle hayranlarıyla buluşan sanatçı 2016 yılında yeni bir albüm çıkaracak. Poll Production etiketiyle piyasaya çıkacak olan albümün adı “Hayatıma Dokunan Şarkılar” olarak belirlendi. Sevilen arabeskçilerin şarkılarını yeniden yorumlayacak olan sanatçı, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses ve Müslüm Gürses gibi sanatçıların unutulmaz şarkılarıyla hayranlarına seslenecek.

İki klip ve iki single çalışmasına da imza atan sanatçı, 2010 yılında yayınlanan TV dizisi “Kavak Yelleri”nde konuk oyuncu olarak rol aldı. Bir dönem sanatçı Sertab Erener’le evli kalan Levent Yüksel 18 Haziran 1996 yılında boşandı.

Albümleri:
1993: Med Cezir, 1995: Levent Yüksel'in 2. CD'si, 1998: Adı Menekşe, 2000: Aşkla, 2004: Uslanmadım, 2006: Kadın Şarkıları, 2009: Sıfır Km (Sıfır Km Grubuyla), 2012: Topyekûn, 2016: Hayatıma Dokunan Şarkılar.

Video Klipleri:
1996: "Zalim", 1998: "Bi Daha "

Single:
1997: Bi'Daha, 2010: Aşk Mümkün Müdür Hala






Alıntı



Benzer Konular:
     

    Yer İmleri


    Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
     

    Yetkileriniz
    Konu Acma Yetkiniz Yok
    Cevap Yazma Yetkiniz Yok
    Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
    Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

    BB code is Açık
    Smileler Açık
    [IMG] Kodları Açık
    HTML-Kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:31.

    Forum Bilgilendirme Künye
    Powered by vBulletin® Version 3.8.4
    Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

    Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
    Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

    Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

    Tasarım: Dea Dia