Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Kültür ve Sanat > Kültür - Sanat > Biyografiler

Biyografiler Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.


Galileo Galilei Kimdir? | Biyografisi | İcatları, Buluşları

Yerli ve yabancı, tüm tanınmış kişilerin özgeçmişlerine bu bölümden ulaşabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Galileo Galilei Kimdir? | Biyografisi | İcatları, Buluşları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
170

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By sırçafanus

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Mayıs 2022, 01:49   #1
Çevrimdışı
sırçafanus
sırçafanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
dünya Galileo Galilei Kimdir? | Biyografisi | İcatları, Buluşları

Galileo Galilei Kimdir? | Biyografisi | İcatları, Buluşları


Galileo kimdir?

Galileo, İtalyan astronom, filozof, fizikçi, mühendis, matematikçidir.

Tam adı Galileo Galilei'dir. 15 Şubat 1564'te İtalya'nın Pisa şehrinde doğan Galileo, 8 Ocak 1642 yılında Floransa'ya bağlı Arcetri şehrinde hayatını kaybetmiştir. Galileo, Rönesans'ın bilimsel devrimine büyük katkıda bulunmuştur.


'Modern fiziğin babası'

Galileo, 'gözlemsel astronominin babası', 'bilimin babası' ya da 'modern fiziğin babası' gibi isimlerle anılmıştır. Dünyanın döndüğünü kanıtlamaya çalışan Galileo önemli bir bilim insanı olması olarak anılıyor. Ancak yaşadığı dönemde deli olduğu düşünülmüştür. Yaptığı çalışmalar genellikle sansürlenmiştir.

Galileo hayatı

İlk öğrenimini Floransa'da tamamlayan Galileo, daha sonra Pisa Üniversitesi'nde tıp öğrenimine başlamıştır. Ancak ekonomik açıdan zorluklar yaşadığı için öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Bunun üzerine 1583 yılından itibaren matematiğe yönelmiştir. 1589'da tekrar okul hayatına devam eden Galileo, profesör olmayı başarmıştır.

Galileo ve çalışmaları

1609-1610 yılları arasında bir dizi buluş gerçekleştiren Galileo, astronomi gözlemlerinde teleskobun kullanılmasını başlatmıştır. Ay'ın yüzeyinin, sanılanın aksine düzgün olmadığını ve girintili çıkıntılı olduğunu keşfetmiştir. Güneş üzerindeki gölgelerin leke olduğunu kanıtlayan Galileo, 1610'da tartışmalı kitabı 'Yıldızların Habercisi'ni yayımlamıştır.

Galileo ve tepkiler

Dünya'nın döndüğü iddiasını ortaya koyan Galileo, özellikle Papa tarafından ciddi baskılara maruz kalmıştır. Papa V. Paul tarafından kurulan komisyon, sadece Galileo'nun kitaplarını yasaklamamış aynı zamanda Dünya'nın döndüğü iddiasından da vazgeçmisine yönelik ciddi bir baskı uygulamıştır. Önce müeppet hapis cezasına çarptırılan daha sonra bu cezası evde göz hapsine evrilen Galileo, kör olduktan kısa bir süre sonra yani 1642 yılında hayatını kaybetmiştir.

'Dünya Astronomi Yılı'

Galileo'nun geçmişte yaptığı buluşlar günümüzde altın buluşlar olarak kabul edilmektedir. 2009 senesinde, Galileo'nun teleskopla yaptığı ilk gözlemin 400'üncü yıl dönümü olmasından ötürü 'Dünya Astronomi Yılı' olarak ilan edilmesi konuşulmuştur. UNESCO ve BM'nin yaptığı bu çağrı karşılık bulmuş ve 2009 yılı 'Dünya Astronomi Yılı' olarak kabul edilmiştir.






Alıntı


Mezarkabul bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:51.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia