Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Bitkiler Dünyası

Bitkiler Dünyası Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Bahçenizin Dostu: Karbonat

Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bahçenizin Dostu: Karbonat
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
234

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 14 Ağustos 2023, 17:27   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bitki Bahçenizin Dostu: Karbonat

Bahçenizin Dostu: Karbonat

Çiçeklerinizin daha canlı ve sağlıklı olmasından tutun da temizliğe kadar karbonatı bahçenizde kullanabileceğiniz birçok alan bulunuyor.



Eğer imkanınız varsa bahçe işleri ile ilgilenmek yapabileceğiniz en iyi fiziksel aktivitelerden biridir çünkü beraberinde birçok fiziksel ve psikolojik avantaj getirir. Dahası modern ve ev yapımı ürünler bir marketten ya da mağazadan alacaklarınızdan çok daha kaliteli olacaktır.

Peki karbonatın bahçenizde bir mucize yaratabileceğini biliyor muydunuz?

Karbonat, diğer yapay kimyasallar yerine bahçeniz için daha güvenli ve ucuz bir seçenek olabilir.

1- Böcekleri bahçenizden uzak tutar

Böcekleri bahçenizden uzak tutmak için 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı karbonatı birkaç damla sabun ve yaklaşık 5 litre su ile karıştırın. Böcekleri bahçenizden uzak tutmak için 3 günde bir bahçenize bu karışımdan sıkın.

İkinci bir yöntem olarak unu ve karbonatı eşit miktarlarda karıştırın. Elde ettiğiniz bu çamursu karışımı karnabahar ile büyüyen her tür solucanı yok etmekte kullanabilirsiniz.

Son olarak 5 yemek kaşığı karbonatı aynı ölçüde toz şekerle karıştırın ve 1 yemek kaşığı su ekleyin. Bu karışımı karınca yuvalarına dökebilirsiniz. Az bir miktarda sirke ekleyerek bahçenizdeki zar kanatlı böcek popülasyonunu azaltabilirsiniz.

2- Mantar, küf ve yabani otlar için birebirdir

Bahçenizdeki istenmeyen otlardan kurtulmak için 4 çay kaşığı karbonat ve yaklaşık 4 litre suyu karıştırın. Bu karışımı sorunlu bölgelere uygulayabilirsiniz.

Meyve ve sebzeleri küften korumak için de 1 yemek kaşığı karbınat, 2.5 yemek kaşığı ziraat yağı ve yaklaşık 5 litre suyu karıştırarak üstlerine sıkabilirsiniz.

Yabani otlardan kurtulmak için özellikle yürüme yollarındaki çatlaklar arasından çıkan otları temizleyin ve o boşlukları nemlendirin. Daha sonrasında bu çatlaklara ince bir tabaka karbonat sürerek sıva gibi uygulayın.

3- Gübreleme ve toprak hakkında ipuçları verir

Toprağınızın pH değerini ölçmek için yarım fincan karbonat ve yarım fincan sirkeye ihtiyacınız olacak. Sonrasında iki parça toprak alıp farklı kaplara yerleştirin. Sirkeyi alın ve kaplardan birine dökün. Eğer kabarcıklar çıkarmaya başlarsa pH değeri 7'nin üzerindedir ya da bazdır.

Eğer kabarcıklar çıkmazsa karbonatı yarım fincan su ile karıştırın ve diğer toprağın üzerine dökün ve hemen kabarcıklar çıktığını görüyorsanız bu toprağın asidik olduğunu gösterir.

Gübrenin kokusunu bastırmak için de üzerine az bir miktarda karbonat serpebilirsiniz.

4- Bitkilerin görünümünü ve özelliklerini iyileştirir

Domatesler daha az asidik olan topraklarda yetiştirildiklerinde daha tatlı olurlar. Bu nedenle topraklarına karbonat serpiştirebilirsiniz.

Begonyaların, ortancaların ve sardunyaları çiçek açmasını artırmak için yaklaşık 2 litre suyun içine bir yemek kaşığı karbonat karıştırın ve bu karışımla çiçeklerinizi ayda bir kez sulayın.

Zambakların, iris çiçeklerinin, sardunyaların ve papatyaların daha sağlıklı ve parlak olmaları için sulamadan önce sularına biraz karbonat atabilirsiniz.

5- Karbonatla bahçe temizliği yapılabilir

Bahçenizdeki dekorasyon ürünlerini temizlemek için de karbonat kullanabilirsiniz. Yaklaşık 1 litre sıcak suyun içine 2 yemek kaşığı karbonat karıştırın. Bu karışımı bir fırçayla dekorasyon ürünlerinin üzerine uygulayın ve inatçı lekelerden kurtulun.

Bahçenizdeki yürüme yollarını temizlemek için de karbonat harika bir seçenektir. Otlarla ve toprakla kaplandıklarında bu yolu benzer bir karışımla temizleyin ve eskisinden daha harika olduğunu göreceksiniz.

Çeviren: Dilara Koru


Benzer Konular:
     

    Yer İmleri


    Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
     

    Gönderim Kuralları
    Yeni konu açamazsınız
    Cevap yazamazsınız
    Ek dosya gönderemezsiniz
    Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

    BB code is Açık
    İfadeler Açık
    [IMG] kodu Açık
    HTML kodu Kapalı
    Trackbacks are Açık
    Pingbacks are Açık
    Refbacks are Açık



    Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 13:50.

    Forum Bilgilendirme Künye
    Powered by vBulletin® Version 3.8.11
    Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

    Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
    Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

    Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

    Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum