Forumel.Com

Forumel.Com (https://www.forumel.com/)
-   Bitkiler Dünyası (https://www.forumel.com/bitkiler-dunyasi/)
-   -   Badem Yağının Faydaları (https://www.forumel.com/bitkiler-dunyasi/3192-badem-yaginin-faydalari.html)

Tomris 07 Haziran 2020 03:02

Badem Yağının Faydaları
 
Badem*-*Prunus dulcis. (Bitki türü)

·*********Badem Yağının Faydaları

·*********Badem yağının faydalarını da bilmeyenimiz yoktur, fakat badem yağı genel olarak harici şekilde; ve saçların sağlığı için kullanılmaktadır.

·*********Oysa, badem yağı dahilen de kullanılmaktadır; ve badem yağının dahili olarak kullanılması, bademin faydaları arasında yer alan müshil etkisini ortaya çıkartmaktadır, kabızlık ve bağırsak çalışması problemi yaşayanların, badem yağını harici olarak kullanmaları bu anlamda gerekmektedir.

·*********Badem yağını harici olarak kullananlar ise, badem yağının faydaları arasında yer alan yumuşatıcı etkisinden, ve yara iyileştirici özelliğinden yararlanmaktadırlar.

·*********Badem yağının harici kullanımının, yanık tedavisi anlamında da yararlı olacağının belirtilmesi gerekmektedir.

·*********Badem tohumlarından badem yağı elde edildiğini de belirtmemiz gerekmektedir. Badem yağı aynı zamanda kurt düşürücü etkisi nedeniyle de kullanılmaktadır.

·*********Badem ve Acı Bademin Faydaları

·*********Taze badem kabuğunun ise, boğaz ağrılarına iyi geldiğiin belirtilmesi gerekmektedir. Acı badem içinin de, bademin faydalarına olan katkısı büyüktür.

·**********Acı badem içinin önce kavrulması, sonrasında ise dövülmesi gerekmektedir. Bu şekilde hazırlanan formül ise yaraların, ve pişiklerin üzerine sürülmelidir.

·*********Acı badem içinden elde edilen bu formülün yakıcı etkisi bulunmaktadır; fakat, yaraların ve pişiklerin iyileşmesine olan katkısı çok büyüktür; iyileşme sürecini oldukça*kısaltmaktadır..

·*********Bademin faydaları arasında, böbrek taşlarını düşürücü etkisinden de söz etmek gerekmektedir.

·*********Bu anlamda bademin faydalarından yararlanmak için, badem ağacından akan maddenin kaynar suyun içerisine atılarak eritilmesi; ve içilmesi gerekmektedir.

·**********Bademin faydaları arasında, kan şekerinin düşürülmesinden de söz etmek gerekmektedir, bademin bu faydasından yararlanmak adına, yemek öncesinde, bir ya da iki tane acı badem tüketilmesi gerekmektedir.

·*********Badem, hal arasında, bayi; ve payam isimleri ile de bilinmektedir…

·**********

*


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:39.

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.