Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Bitkiler Dünyası

Bitkiler Dünyası Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


İşte vücuda baştan aşağı fayda sağlayan kamkatın faydaları

Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
İşte vücuda baştan aşağı fayda sağlayan kamkatın faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
323

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Haziran 2020, 01:08   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bitki İşte vücuda baştan aşağı fayda sağlayan kamkatın faydaları

İşte vücuda baştan aşağı fayda sağlayan kamkatın faydaları



Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz kamkat; halk arasında kumkuat, kumkat, süs mandalinası ve altın portakal gibi isimlerle anılır. Antioksidan bakımından zengin olan ve faydaları saymakla bitmeyen kamkat kanserden kemik sağlığına kadar birçok alanda şifa sağlıyor. Tümörün büyümesine karşı gelirken vücudu mikroplardan arındırıyor. İşte hücreleri yenileyen, vücuda baştan aşağı fayda sağlayan kamkatın faydaları…



GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR!

Kamkat, diğer turunçgillerde de olduğu gibi içinde bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini bakımından zengin olduğundan dolayı, grip, nezle, mevsimsel soğuk algınlığı, öksürük gibi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı vücudu korur. Bağışıklık sistemi zayıf ve kolay hastalanan kişilerinin bolca kamkat tüketmesi gerekir. Vücudun savunma mekanizmasını korumak için oldukça gerekli bir besindir. Kabuğuyla birlikte tüketmek en doğru olanıdır.



SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEKÇİ!

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına destek olarak mide bulantısı, iştahsızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarına birebir çözüm sağlıyor. 8 adet kamkat 10 gram lif ile eşdeğerdir. Lif içeriği sayesinde gastrointestinal sistemi hareketli tutmaya yardımcı olur. Böylelikle sağlıklı bir düzeyde sindirimi düzenler. Ayrıca kabızlık, aşırı gaz, şişkinlik, kramp gibi durumlara karşı doğal bir kalkandır.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER!

Kamkatta bol miktarda antioksidan ve vitamin bulunur. Bu ikili; kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri ve güneşin serbest radikallerinin olumsuz etkilerinden korunmak için son derece ideal bir turunçgildir. Birçok turunçgiller gibi vücudun en büyük organı olan cilde mucizevi etkiler kazandırır. Ayrıca sivilce sorunlarını en aza indirir.

KANSERLE MÜCADELE EDER!

Bu küçük mucize besin olan kamkatın içerisi temel flavonoidler ile doludur. Bu nedenle, verimli bir anti-kanserdir. Bu flavonoidler tümörün büyümesine karşı direnç gösterir. Yeterli miktardaki flavonoidler sayesinde, sistem kansere neden olan maddelerle savaşır. Vücudu yıkıcı mikroplarla savaşacak kadar dayanıklı hale getirir.

GÖZ SAĞLIĞINA BİREBİR!

Göz sağlığı için en önemli vitaminlerden biri olan A Vitamini gözün gece görüşünü kuvvetlendiriyor. Aynı zamanda A Vitamini gözde olası katarakt başlangıcını da erteliyor. Kamkat içerisinden bol miktarda A vitamini barındırdığı için göz sağlığının vazgeçilmez kaynaklarındandır.

KEMİK SAĞLIĞINI KORUR!

Kemik gelişimi ve sağlığı için süt ve süt ürünleri sıkça tercih edilir. Çünkü içinde bulunan kalsiyum miktarı kemik gelişimini hızlandırır ve sağlığını korur. Kalsiyum sadece süt ve süt ürünlerinde bulunmaz! Kamkat önemli miktarda kalsiyum içerir. Bu sebeple kemik sağlığını en doğru şekilde korur.

YARALARI TEDAVİ EDİYOR!

Kamkatta bolca bulunan C vitamini takviyesi sayesinde yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olur. C vitamini kolajen üretimini artırdığı için iyileşme sürecini hızlandırır. Kolajen önemli bir protein olduğundan yeni dokular üretmek için en doğru kaynaklar arasındadır.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri

Etiketler
antioksidan, aşırı gaz, bağışıklık sistemi, cilt lekeleri, cilt sağlığı, grip, kamkat meyvesi, kemik sağlığı, kolajen, kumkuat, kırışıklık, lif içeriği, nezle, savunma mekanizması, sindirim, sindirim sistemi, turunç, turunçgil, tümör, yara tedavisi, şişkinlik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:02.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia