Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Canlılar Alemi > Bitkiler Dünyası

Bitkiler Dünyası Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.


Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği

Bitkilerle ilgili merak ettiğiniz bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1034

Kullanıcı Etiket Listesi

3Beğeniler
  • 2 Post By Dea Dia
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 01 Ağustos 2021, 17:43   #1
Çevrimiçi
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği

Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği



Kaudupul çiçeği, Japonya'da ayın altındaki güzellik olarak adlandırılan ve aynı zamanda gecenin kraliçesi de denilen bir çeşit kaktüs ...

Kaudupul çiçeği, Japonya'da ayın altındaki güzellik olarak adlandırılan ve aynı zamanda gecenin kraliçesi de denilen bir çeşit kaktüs türüdür. Bu kaktüs türü yılda sadece bir defa çiçek açıyor. Bu durum onu doğal olarak paha biçilemez bitkilerden biri haline getiriyor.

Kaudupul kaktüs çiçeğinin, paha biçilemez olmasının sebebi ender görülen bitki türlerinden biri olmasından dolayı değildir. Sebebi çiçeğe zarar vermeden toplanılmasının çok zor olması hatta imkansız olmasıdır.



Dünyada eşi benzeri olmayan Kaudupul, gece yarısında açmasına rağmen ne yazık ki şafak doğmadan ölür. Yani sadece yılda bir kez ve gece yarısında çiçek açar ve 4 saat sonra geri kapanır. Kaudupul çiçeği, işte bu sebepten ötürü gecenin kraliçesi olarak bilinmektedir.

Kaudupul, yılda bir kez de olsa açtığı çiçekler sayesinde etrafa sakinleştirici ve çok güzel bir koku yaymaktadır. Bu nedenle Kaudupul çiçeğinin, paha biçilemez bir tür olduğunun kanaatine varılmıştır. Hiçbir çiçekçide bulunmayan bu çiçeği, satın alma imkanınız yoktur.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Eski 01 Ağustos 2021, 18:54   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği

Bir kaktüs çeşidi. Gece yarısı açtığı için kimse göremezmiş.
Ender görülmesinin ve satılmamasının sebebi de çiçeğe zarar vermeden toplanılmasının çok zor hatta imkânsız olmasıymış. Gerçekten çok narin çiçeğe benziyor. Kaktüsler böyle değildir.
 
Eski 09 Mayıs 2022, 00:57   #3
Çevrimiçi
windflower
windflower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Kaudupul Çiçeği - Gecenin Kraliçesi Çiçeği

Gecenin kraliçesi diye adlandırılmış bir tütsü var. Farklı kokuyor baya.
 

Yer İmleri

Etiketler
ayın altındaki güzellik, bitki türleri, çiçek türleri, endemik bitkiler, forumel.com, gece yarısı, gecenin kraliçesi, japonya, kaudupul çiçeği


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 22:04.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum