Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Klavye Boyutunda Bilgisayar Raspberry Pi 400 Duyuruldu

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Klavye Boyutunda Bilgisayar Raspberry Pi 400 Duyuruldu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
272

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2020, 12:28   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Klavye Boyutunda Bilgisayar Raspberry Pi 400 Duyuruldu

Klavye Boyutunda Bilgisayar Raspberry Pi 400 Duyuruldu

Paspberry Pi Vakfı, set halindeki yeni ürünü "Raspberry Pi 400"ü duyurdu. Şirketin bir süre önce duyurduğu klavyeye entegre edilen modüler kartı içeren set, tak çalıştır özelliği ile kullanıcıları daha da avantajlı hale getiriyor. Raspberry Pi 400, uygun fiyatıyla da ön plana çıkacak gibi görünüyor.

Şu sıralar peş peşe yeni ürünler duyuran Raspberry Pi Vakfı, ürün gamına yeni bir üye daha ekledi. Özellikle mühendislik öğrencileri ve mühendislerin prototip oluşturması için önemli ürünler piyasaya süren şirket, bu kez oldukça işlevsel bir ürüne imza attı. "Raspberry Pi 400" olarak isimlendirilen ürün, bu kez tam bir modüler bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor.

Raspberry Pi, tamamen özelleştirilebilen yapıya sahip olan bir modüler bilgisayar. Vakıf, bugüne dek bu ürünü sadece kart ve yan ürünlerle satışa sunmuştu. Ancak Raspberry Pi 400, bugüne kadar piyasaya sürülen ürünlerin ötesinde. Çünkü kullanıcılar, bu ürünü satın aldıklarında her şeyiyle bir bilgisayara sahip oluyorlar. Raspberry Pi 400'deki tek eksik, bir monitör.



Raspberry Pi 400, bir klavyenin içine entegre edilmiş ve çeşitli bağlantı imkanları tanıyan bir mini bilgisayar. Kullanıcılar, klavyeyi bir monitöre bağladıktan sonra Raspberry Pi 400'ü doğrudan kullanabiliyorlar. Şirketin daha önceki dönemlerde piyasaya sürdüğü 78 tuşlu klavyeyi genişleten şirket, bu sayede kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyorlar.

Raspberry Pi 400'ün dört çekirdekli Broadcom BCM2711 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciyi 4 GB RAM ile destekleyen vakıf, çift bant Wi-Fi, Bluetooth 5.1, Ethernet bağlantısı ve HDMI gibi portları da Raspberry Pi 400'e entegre ettiler. Daha geniş depolama ihtiyacı duyan tüketiciler için microSD desteği de sunan Raspberry Pi 400, GPIO konnektör portuyla da ek modüllerin bağlanabilmesine imkan tanıyor.



Raspberry Pi CEO'su Eben Upton tarafından yapılan açıklamalarda, bu ürünün arkasında yatan ilhamın COVID-19 salgınıyla geldiğini söylüyor. Raspberry Pi modüllerini hobi amaçlı kullanan tüketicilerin çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen Upton, Raspberry Pi 400 ile tüketicilerin daha az hata yapacaklarını söylüyor. Ayrıca Uptona'a göre bu set, dağınıklığın önüne geçebilecek oluşuyla da mühendisleri ve mühendis adaylarını memnun edecek.

Raspberry Pi tarafından yapılan açıklamalara göre Raspberry Pi 400, iki farklı versiyon olarak satışa sunulacak. Bunlardan ilki, sadece klavyeyi barındıran modüler bilgisayarı içeriyor. İkinci versiyon ise tam bir set halinde tüketicilere ulaşacak. Bu bağlamda kullanıcılar, klavyenin yanı sıra fare, 16 GB kapasiteli microSD kart, bir adet HDMI, bir adet mikro HDMI ve bir adet de başlangıç kılavuzuyla birlikte geliyor. Vakıf, eksiksiz versiyonun fiyatını 100 dolar (yaklaşık 850 TL + vergiler) olarak açıklandı.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:57.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia