Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


SERP Nedir?

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
SERP Nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
284

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2020, 17:47   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart SERP Nedir?

SERP Nedir?

Google gibi arama motorlarında aratılan sorgunun karşılığı olarak, sorguyla bağlantılı yüzlerce sonuç belirli bir sıralamayla kullanıcıya sunulmaktadır. Türkçe karşılığı “Arama Motoru Sonuç Sayfası” olan SERP, arama motorunun sunduğu bu sonuçların bulunduğu sayfayı ifade etmektedir.

Bir SERP’in değerini ölçen birinci etken, sonucun ilk 10 sıra içinde bulunuyor olmasıdır. Arka sayfalarda bulunan sonuçlar Google tarafından yetersiz görülür. Kullanıcıyı yeterince bilgilendirmeyen sonuç sayfalarının SERP değeri düşük kalacaktır. Bu nedenle ilgili sonucu içeren web sitesinin etkileşimi azalacak, gerekli optimizasyonlar sağlanmazsa arama motorlarının dikkatini çekemeyecektir.


SERP ile SEO Arasındaki İlişki Nedir?
Bir web sitesinin arama motoru performansı oldukça önemlidir. Arama motorlarının aradığı çeşitli kriterleri yok sayan siteler zamanla işlevsiz hale gelecektir. Arka sayfalarda yer bulan web siteleri yeterince kullanıcıya ulaşamaz. Bu noktada devreye SEO optimizasyonu girer. SERP nedir? sorusuna yanıt arayanlar, aynı zamanda temel SEO tekniklerini de öğrenmek zorundadır. Çünkü iki optimizasyon arasında güçlü bir bağ bulunmaktadır. Birinden biri eksik kalırsa istenilen performans elde edilemez.

Daha detaylı bir yaklaşım gerekirse; SERP, aratılan anahtar kelime üzerinden ilgili sonuçları üç temel kurala göre sıralar:

Web sayfasının konu başlığı
Web sayfasının ilgili içeriğe ait kısa açıklaması (meta description)
Web sayfasının bağlantıları
Arama motorları yukarıdaki üç kurala göre sonuçları kullanıcılara sunacaktır. Botlar en doğru bilgiye ulaşabilmek için belirli algoritmalar dahilinde hareket ederler. İçeriğin organik arama sonuçlarında gösterilebilmesi için botların web sayfasını arama motoru dizinine eklemeleri gerekir.

serp sayfası
Eğer bir web sayfası içeriğinde meta description kullanılmamışsa, botlar otomatik olarak üretilen sonuçları baz alır. Bu yüzden SERP optimizasyonu konusunda kısa açıklamalar bir hayli önemlidir. İlgili anahtar kelimelerin bu açıklamada mutlaka bulunması gerekecektir. Bu sayede sayfanın SERP skoru yükselecek ve arama motorlarındaki sıralaması doğal olarak artış gösterecektir.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Spam Şikayeti Nasıl Yapılır?

Bir web sitesinin ürün veya hizmet tanıtımı yaparak SERP sıralaması elde etmesi mümkündür. Örneğin, bir ürün için yapılan aramada ücretli tanıtımların ilk sırayı aldığı görülebilir. Ancak yüksek maliyetler düşünüldüğünde, sürekli reklam vererek sıralama elde etmek oldukça maliyetli olacaktır. Bu sebeple web sitesi sahipleri SEO optimizasyonuna yatırım yaparlar. Eğer doğru bir optimizasyon sağlanırsa, SERP ve SEO arasındaki bağlantı kurulmuş olacaktır. Uzun vadeli düşünüldüğünde en mantıklı yatırımın böyle olması gerektiği düşünülecektir.

SERP Optimizasyonunu Sağlayan Diğer Etkenler Nelerdir?
Sonuç sayfalarında yükselebilmek için izlenebilecek yollar arasında bu kıstaslar önem kazanmaktadır:

Domain adı
Konu başlığı
Kalıcı bağlantılar
Görseller
Web sitesinin içeriğine uygun olarak alınan bir domain her zaman fayda gösterecektir. Örneğin, diziler ile ilgili bir siteniz varsa, domain adresinizde “dizi” kelimesinin yer alması SERP sıralaması açısından önemlidir.

İlgili içerik yayınlanırken konu başlığın 70 kelime sınırında tutulması gerekecektir. Ayrıca konu başlığının belirlediğiniz anahtar kelimeyle başlaması bir avantajdır.

Kalıcı bağlantı ayarlarında kategori/yazı seçeneği aktif edilmelidir. Bu sayede Google botlarına içeriklerin bilgilendirici nitelikte olduğu gösterilebilir.

İçerikte yayınlanan görsellerin alternatif metinleri boş bırakılmamalıdır. Botlar görselleri tararken bu alt etiketlere önem gösterir. Etikette anahtar kelimeniz mutlaka geçmelidir.

Bu şartlar sağlandıktan sonra web sitesinin SERP performansı gözle görülür bir şekilde artacaktır.


SEO ile Google’da üst sıralara çıkmak için SEO Destek kategorisi yazılarımızı okuyabilirsiniz.

SERP Ne Demektir?
Arama motoru sonuç sayfası anlamına gelmekte olan bir İngilizce terimdir. Belirli bir arama sorgusu sonucunda kullanıcıya sunulan sonuçları betimler.
SERP Sonuçları Nasıl İyileştirilir?
SERP sonuçları iyileştirmek için web sitenizi arama motorlarına daha iyi optimize etmeniz ve kullanıcıya bilgi odaklı içerikler sunmanız gerekmektedir.
Neden Önemli?
Arama motoru sonuç sayfasında ilk sayfada yer almakta olan web sitelerinin tıklama oranları tüm aramaların %97 oranına sahiptir. Ayrıca ilk 3 sırada yer alan siteler tüm aramaların %90 oranına sahiptir.

[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:24.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia