Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Google Maps Api Key Nasıl Alınır?

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Google Maps Api Key Nasıl Alınır?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
339

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 01:41   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Google Maps Api Key Nasıl Alınır?

Google Maps Api Key Nasıl Alınır?

Bugün sizlere Google maps api key hakkında detaylı bir yazı hazırladık. Gelen yeni güncellemeler ile birlikte artık kullanıcılar web sitelerine yeni bir harita yüklemek istediklerinde API anahtarına ihtiyaçları olacak. Aksi taktirde harita kullanmaları engellenecek. Biz de bu yazımızda sizlere Google Haritalar API anahtarının nasıl alınacağı hakkında sizleri bilgilendireceğiz.

Google Maps Api Key Nedir?
Öncelik ile API’nin ne olduğuna dair kısa bir bilgi verelim. Türkçe karşılığı ‘Uygulama Programlama Arayüzü’ olarak geçmektedir. API ile üzerinde çalışılan uygulama ile diğer uygulamalar arasında iletişime geçilmesini sağlayan bir arayüzdür. API Key ise API’yi kullanabilmek için gereken anahtardır. Bu anahtar sayesinde kullanmak istediğimiz uygulamaya erişim sağlayabiliriz.

google maps api key
Api Key Nasıl Alınır?
Google geliştiricileri aracılığı ile bizlere bir sürü API Key seçeneği sunmaktadır. Fakat Google Maps’i görüntülemek istiyorsanız ihtiyacınız olan en temel uygulama Google Maps JavaScript API Key’dir. Google geliştiricileriuygulamayı oluştururken iki farklı sürüm ile oluşturmuştur. Birincisi Standart Sürüm İkincisi ise Premium Sürümdür. Standart sürüm daha az kullanan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Yani standart sürüme sahip olduğunuz zaman Google size günlük 25.000’den fazla haritaya erişimini sağlar. Eğer günlük 100.000 haritayı geçerseniz her 1.000 ek görüntüleme için Google’a $0.50 gibi bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Şimdi ise web sitenize harita kısmını nasıl ekleyeceğinizi anlatalım. Eğer herhangi bir Google hesabınız var ise öncelikle Google Maps Apı Key’e ihtiyacınız olacak. İlk olarak Google hesabımıza giriş yapmamız gerekmekte. Ardından vereceğimiz linke tıklamanız ve sayfayı aşağıya kaydırmanız orada mavi renkler ile yazan ‘Get a Key’ seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

( [Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!] )

Sonrasında ise karşınızda yeni bir ekran belirecek. Bu ekranda ‘WordPress Map’ yazan kısmı silip kendi proje isminizi girmeniz gerekiyor. Son olarak ise Google tarafından elde ettiğiniz bu hizmetin şartlarını kabul etmeniz ve de ‘Enable API’ yani API’yi etkinleştir seçeneğine tıklamanız yeterli. Burada yapmanız gereken çok önemli bir işlem bulunmakta. API anahtarınız oluştuktan sonra daha sonra kullanmak için güvenli bir yere kopyalayıp saklayın. Çünkü yeniden girmek istediğiniz zaman bu bilgiler ihtiyacınız olacak.

Bu yazıyı da sevebilirsiniz: Google Remarketing Nedir?

Google Maps Apı Key ile WordPress Web Sitesine Harita Nasıl Eklenir?
Çoğu kullanıcı WordPress kullanarak sitelerine Google Maps haritasını ekledikleri zaman hata ile karşılaşmakta. Bu hatanın çözümü ise aslında oldukça basit. Öncelikle bir API key satın almak ve ardından da JavaScript kodu elde ederek bu hatayı kolaylıkla çözebilirsiniz. Bu hatanın çözümü için ilk olarak kullanmış olduğunuz tema klasörünün içinde mevcut olan ‘footer.php’ dosyasını açmalısınız. Dosyanın en alt kısmında bulunan Javascript kodunu dosyanın içine eklemeniz yeterli olacaktır.

Google Maps API Nasıl Korunur?
Google Maps API anahtarının korunabilmesi için öncelikle anahtar kodunuzun oldukça gizli olması gerekmektedir. Eğer anahtar kodunuz güçlü değil ise haritanız farklı siteler tarafından kullanılabilir ve kotanız çok çabuk bir şekilde dolabilir. Google Maps Apı anahtarının korunmasının bir diğer adımı ise API anahtarınızın alt kısmında bulunan ‘Go to Console’ butonuna tıklamaktır. Bu adım ile haritanızın güvenliğini arttırmış olacaksınız. ‘Go to Console’ seçeneğine tıkladıktan sonra karşınıza yeni bir ekran gelecek. Bu ekran ile anahtarınızın kullanımını kısıtlayarak yetkisi olmayan kişiler tarafından kullanımını engelleyebilirsiniz. En son adım olarak karşınıza çıkan pencerede ‘Key Restriction’ yani anahtar kısıtlama seçeneğini seçerek güvenliğinizi arttırmış olacaksınız. Bu işlem ile haritalarınızı sizden başka hiçbir kimse kullanmamış olacak. Göründüğü gibi Google Maps API anahtarını korumak oldukça kolay.

Google Maps Api Key Ne İşe Yarar?
Google Maps Api key sizlerin google üzerinden başka uygulamalara erişmenize olanak sağlar. Google Maps Api key arayüzü sizler için çok önemli bir anahtar niteliğindedir.
Google Maps Api Key Almak Mümkün mü?
Google Maps Aps Api Key satın almanız gerçekten çok uygun bir fiyata sahiptir. $0.50 ödemeyle Api Key sahibi olabilirsiniz.
Google Maps Api Satın Alarak WordPress Harita Ekleyebilir miuim?
Google Maps Api satın alarak üstediğiniz WordPress tabanlı web sitesine harita eklemeniz mümkündür. Tüm detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:05.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia