Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Webmaster > Bilgisayar ve Donanım Forumları

Bilgisayar ve Donanım Forumları Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.


Bilgisayarınızda Sakın Bulun Yapmayın. Kullanım Ömrünü Kısaltıyor

Bilgisayar ve donanımına dair her türlü bilgi, paylaşım, soru ve sorunun bulunduğu bölüm.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bilgisayarınızda Sakın Bulun Yapmayın. Kullanım Ömrünü Kısaltıyor
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
287

Kullanıcı Etiket Listesi

1Beğeniler
  • 1 Post By Leydihan

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Eski 04 Haziran 2022, 00:23   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
yazı Bilgisayarınızda Sakın Bulun Yapmayın. Kullanım Ömrünü Kısaltıyor

Bilgisayarınızda Sakın Bulun Yapmayın. Kullanım Ömrünü Kısaltıyor

Bilgisayarı sık sık kapatıp açmanın kullanım ömrünü azalttığı analistler tarafından tespit edildi. Bilgisayarınızın kullanım ömrünü arttırmak için ise uzmanlar bilgisayarı kapatmak yerine uyku modunda bırakmak gerektiğini açıkladı.

Bilgisayarın ömrünü etkileyen faktörler nelerdir
Gün içerisinde kullanılan bilgisayarlar artık kullanılmayacağı düşünüldüğü zaman kapatılmalıdır. Ayrıca bu yöntem herkes tarafından bilinen bir doğrudur. Ancak bilgisayarı gün içinde sık sık kapatıp açmanın uzmanlar tarafından bilgisayarın ömrünü kısaltan faktörlerin başında geldiği açıklandı.

CHİP'ten alınan bilgilere göre; Tıpkı arabalardaki içten yanmalı motorun, hareketli parçalar tarafından oluşturulan yüksek sürtünme seviyeleri nedeniyle çalıştırma esnasında daha fazla aşınmaya maruz kalması gibi, bir kişisel bilgisayar da benzer türde başlatma kaynaklı aşınmaya maruz kalır. Ancak bu, bilgisayarın içindeki mekanik parçaların çokluğu ile doğru orantılı.




Artık modern bilgisayarlarda birkaç fan ve artık nadir rastlamaya başladığımız sabit sürücü dışında neredeyse hiç hareketli parça bulunmuyor. Fakat yine de devrelere verilen ani akımla bir aşınma söz konusu olabilir. Zira indikatörler, kapasitörler ve transformatörlerden oluşan elektronik devreler, başlatma esnasında büyük miktarda akım çekerler. Bu, normal çalışma sırasındaki akım seviyesinden önemli ölçüde daha yüksek olurken, eğer bir de ucuz bir güç kaynağı kullanılıyorsa can sıkıcı sorunlarla daha kısa vadede karşılaşılabilir. Özetle, sık sık bilgisayarı açıp kapatmak, güç döngüsünü azalttığından bilgisayarın ömrünü yemektedir.

ÇÖZÜM: BİLGİSAYARI UYKUYA BIRAKMAK
Bilgisayarın 7/24 çalışır durumda bırakılması hem kapasitörler üzerindeki gerilimi artırmaya, hem de günün sonunda yüksek enerji bedelleriyle karşılaşmayaa neden olur. Sürekli açıp kapatmak ise güç döngüsünü tüketir.

Dolayısıyla bilgisayarı uykuya almak en doğru seçim olacaktır. Çünkü uyku ve hazırda bekleme modunda bileşenler daha az güç çekeceği için aşınma daha az olur, öte yandan bilgisayarı uyandırıldığında da ilk etapta çekeceği güç de daha az olur -ki her ikisi de sistem sağlığı açısından faydalıdır.


Alıntıdır.



 
Eski 05 Haziran 2022, 00:51   #2
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Bilgisayarınızda Sakın Bulun Yapmayın. Kullanım Ömrünü Kısaltıyor

Benim bilgisayar hızlı açılıyor, sorun yaşamadım hiç.
Zaten açtığımda 4 saate yakın kullanıyorum.
 

Yer İmleri


Konuyu 1 kişi okuyor: (0 üye ve 1 misafir)
 

Gönderim Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap yazamazsınız
Ek dosya gönderemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
İfadeler Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm saatler GMT +3 biçimindedir. Şu anki saat 19:56.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions Inc.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Eğlenceli Genel Forum Sitesi, Genel Forum Sitesi, Genel Forum Siteleri, Genel Forum