Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Genel ve Güncel > Spor Haberleri > Beşiktaş

Beşiktaş Beşiktaş ile ilgili haberler


Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar

Beşiktaş ile ilgili haberler



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
288

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree3Beğeniler
  • 1 Post By Sürmenaj
  • 1 Post By Mezarkabul
  • 1 Post By Jön TüRk

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ekim 2021, 21:14   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
bjk Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar

Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar


Süper Lig'in 11. haftasında Hatayspor'a konuk olan Beşiktaş, 74. dakikada Mehmet Topal ile beraberlik golünü attı ancak VAR kararıyla gol iptal edildi. Hakem Cüneyt Çakır'ın kararı tartışmaları da beraberinde getirdi.


Süper Lig’in 11. haftasında Hatayspor’a konuk olan Beşiktaş, ilk yarıda kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düştü. İkinci yarıda beraberlik için bastıran siyah-beyazlılar, oyuna sonradan giren Mehmet Topal’ın topukla attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen hakem Cüneyt Çakır, pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi ve golü iptal etti.

Beşiktaş’ın kullandığı köşe vuruşunun ardından Valentin Rosier ceza sahası dışında topa gelişine vurdu. Maçın 68. dakikasında oyuna giren Mehmet Topal, kendisine doğru gelen topu kontrol ettikten sonra sırtı kaleye dönük pozisyondayken topukla vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu. Ancak Topal’ın vuruşu sırasında, ofsayttaki Francisco Montero’nun ayağını kaldırarak kaleci Munir’i yanılttığını tespit eden VAR odası, hakem Cüneyt Çakır’ı pozisyonu izlemesi için kenara çağırdı. Saha kenarında pozisyonu izleyen Çakır, Mehmet Topal’ın şık golünü iptal etti.

Beşiktaşlı taraftarlar, sosyal medyada karara tepki gösterirken, Montero’nun kaleci Munir’in görüş açısını kapatmadığını savundu. Kalan dakikalarda gol bulamayan Beşiktaş, deplasmandan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı.

OFSAYT KURALI NE DİYOR?
Türkiye Futbol Federasyonu’nun resmi sitesinde yer alan IFAB kaynaklı Oyun Kuralı kitabında, konuyla ilgili pozisyon için şu ifadeler yer alıyor:

Ofsayt pozisyonundaki hareketli veya duran bir oyuncunun rakibinin yolunda bulunması ve onun topa doğru hareketini engellemesi, eğer rakibinin oynama imkanını veya top için mücadelesini etkilerse bu bir ofsayt ihlalidir, eğer bu oyuncu rakibinin yoluna doğru hareket eder ve onun ilerlemesini engellerse (örneğin rakibini bloklarsa), bu ihlal Kural 12’ye göre cezalandırılacaktır.

Topla oynama niyetiyle topa doğru hareket eden ofsayt pozisyonundaki oyuncu ya topla oynamadan veya topla oynamaya teşebbüs etmeden veya rakibi ile top için mücadeleye girmeden önce faul yapılırsa, bu durum ofsayt ihlalinden önce gerçekleştiği için faul ile cezalandırılır.

Halihazırda topla oynayan veya oynamaya teşebbüs eden veya rakibi ile top için mücadele eden ofsayt pozisyonundaki bir oyuncuya ihlal yapıldığında, faul yapılmadan önce ofsayt gerçekleştiği için pozisyon ofsayt ile cezalandırılır.

Sözcü


Mezarkabul bunu beğendi.
 
Alt 30 Ekim 2021, 21:47   #2
Çevrimdışı
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar

Beşiktaşlılar bir hafta ağlar artık. Geçen hafta hakem sayesinde kurtulduklarını unuturlar.

Cepten yazıyorum.
Sürmenaj bunu beğendi.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.


Aşk öldü, Nasıl bilirdiniz?
 
Alt 30 Ekim 2021, 23:09   #3
Çevrimdışı
Jön TüRk
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Hatayspor-Beşiktaş Maçında Tartışmalı Karar

Ofsayttaki oyuncu hamle yaptığı anda veya kalecinin görüşüne etki edecek bir şey yaptığında aktif alan sayılır,ofsayt olur doğru karardır.
Mezarkabul bunu beğendi.

  • “Vatan savunmasında gereğinden fazla merhamet, vatana ihanettir . . .”
Mustafa Kemal Atatürk

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:10.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia