Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Aşka Dair > Anlamlı Yazılar

Anlamlı Yazılar Anlamlı ders veren yaşam hikayeleri


Yan Yana, Yana Yana

Anlamlı ders veren yaşam hikayeleri



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yan Yana, Yana Yana
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
140

Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree4Beğeniler
  • 2 Post By Leydihan
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By Sürmenaj

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2023, 00:56   #1
Çevrimdışı
Leydihan
Leydihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Yan Yana, Yana Yana

Yan Yana, Yana Yana

Anlatamadığımız öykülerimiz, kavuşamadığımız canlarımız, göç edenlerimiz, terk edenlerimiz, veda edenlerimiz, kaybettiklerimiz; tutmayı bilmediğimiz yaslarımız…

Göğsümün ortasında günden güne büyüyen bir boşluk var. İçinden yel esiyor, yelin değdiği yerde bir iç yanması var; ben üşüyorum. Işıkları söndürdüm, bu karanlık böyle iyi. Bir mezar taşı gördüm, üzerine mavi bir çocuk yeleği giydirilmiş, yeleğin düğmeleri iliklenmiş; toprak bir ninni söyler, Ermenice bir ninni. Ninniyi dinliyorum, gözlerimi kapatıyorum. Bugün bayram, bugün ölülerimizin toprağına güller dikiyoruz, dallarına bülbüller konsun, ölülerimize sesini duyursun diye.

“Sesimi duyan var mı?”
Üşüyorum, vatanımdan koparılmışım gibi bir özlem var içimde; yaşamadığım acıları hissediyor yüreğim. Sen bunca acıdan geçerken ben nasıl huzurda olayım ey can? Ben, biz olursak söndürebilirim içimin yangınını. Üşüyorsun biliyorum. Bu acıya nasıl dayanılır bilmiyorum. Seni seviyorum can, seni seviyorum.

Sana yalnızca seni sana hatırlatacak bir sevgi sunabilirim. Elini tutabilirim. Dinlerim seni, sıcacık dinlerim. Gözlerine bakarım, görürüm seni; duyarım. Binbir acının binini de duyarım, duyarım seni can. Acın acımdır, yasın yasımdır, varlığından onur duyarım. Varlığından öte neyin var? Özünden, sözünden, şarkından, sıcak nefesinden, bedenini taşıyan ruhundan öte neyin var? Neyim var?

Evin neresi? Evim neresi? Evin kalbindir, evim özümdür. Bir ömür dinmeyecek bir acının denizinde yüzmeyi; birbirine yüzmeyi öğretmeyi, birbirine can simidi olmayı, el ele tutuşmayı, “buradayım” demeyi bilir özümüz. “Buradayım.”

“Ben yalnız bir adamım ev’len benimle, evim ol benim; üşüyorum” diyor masal. “Ben seni hem yazın hem de kışın sevdim” diyor şarkı. “Durma kendini hatırlat, durma kendini hatırlat” diyor şiir. “Yapraklarım yuvandır” diyor ağaç. “Sesim canandır” diyor sevgili. “Gülüşüm dünyadır” diyor evlat.

Yan yana olunca biraz ısınıyorum ey can. Şimdi kapı açıldı, oğlum geldi, sarıldı, sevindim. Senin evlat kaybının verdiği acının tarifi yoktur bende. Bir mezar taşına giydirilmiş mavi yeleği gördüğümdendir tutarım nefesimi, üşürüm. Sen de üşüdün bilirim; ısınabilmeni dilerim, ısınabilmeni dilerim.

Birbirimize sarılmaya, acırken yan yana durmaya, kuşlar meclisinin kuşları gibi Kaf Dağı’na doğru uçarken vadileri birlikte geçmeye devam edebiliriz. Uçmaktan yorulduğunda birlikte dinleniriz; aynı şiirde, aynı şarkıda, aynı masalda buluşuruz. Mümkün…

Bu defa yasım çok, sözüm az. Bu bayram yangın bayram, yakan bayram, kavuşturan bayram. Yanmak da yaşamaya dahilse, seyreyleyelim birlikte insan olmanın anlatılamayan öyküsünü.
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


Sürmenaj ve Yazgı bunu beğendiler.


İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 
Alt 26 Nisan 2023, 18:55   #2
Çevrimdışı
Yazgı
Huysuz ve Tatlı Kadın
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Yan Yana, Yana Yana

Yazı ayrı işliyor insanın içine müzik ayrı. Her şeyi sessizce yapmalı insan aslında. Bayramı, doğum günlerini, anneler gününü, babalar gününü sessizce kutlamalı... Kiminin evladı yok kiminin ana babası. İnsanız unutuyoruz ne yazık ki.
Leydihan bunu beğendi.

Bir insanı kazanmakla kaybetmek arasında ince bir çizgi vardır.
Adı; Üslup.
 
Alt 02 Mayıs 2023, 03:14   #3
Çevrimdışı
Sürmenaj
Sürmenaj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Cevap: Yan Yana, Yana Yana

Harika paylaşım teşekkürler canım.
Leydihan bunu beğendi.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:49.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia