08 Nisan 2023, 13:19
|
#1
|
|
Çevrimdışı
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Ömürden Saymayız
Ömürden Saymayız
Bir gün dervişin biri, bir köyün mezarlığı yanından geçerken bir şey dikkatini çekmiş. Mezarlıktaki bütün mezarların üzerindeki taşlarda, “Beş yıl yaşadı”, “Üç yıl yaşadı”, “Sekiz yıl yaşadı” gibi yazılar görmüş.
Köye varmış. Köylüler, dervişi köy odasında misafir etmiş. Yemek yenilip sohbet başlayınca derviş, köyün ileri gelenlerine sormuş:
“Merak ettiğim bir konu var: Köye gelirken mezarlıktan geçtim. Mezarlıkta bir şey dikkatimi çekti. Bütün mezar taşlarında, ‘Üç yıl yaşadı’ , ‘Beş yıl yaşadı’, ‘Sekiz yıl yaşadı’ gibi ifadeler yazıyor. Oysa bu mezarların çoğu yıllar boyu yaşamış, ihtiyarlamış ve sonunda vefat etmiş insanlara ait. Niçin böyle yazılmış, bunun nedenini çok merak ettim,” demiş.
Köyün ileri gelenleri cevap vermişler:
“Biz ömrümüzü dostlarımızla, sevgiyle ve mutlulukla bir arada geçirdiğimiz zamanla değerlendiririz. Diğer zamanları ömürden saymayız!”
|
|
|
|