Forumel.Com

Geri Git   Forumel.Com > Yaşam > Sağlık Köşesi > Alternatif Tıp

Alternatif Tıp Tedavi yaptığı ileri sürülen; ancak bu etkileri bilimsel metotlarla kanıtlanamayan geleneksel veya güncel tıbbi uygulamalara verilen isimdir.


Bitki Çayları Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Tedavi yaptığı ileri sürülen; ancak bu etkileri bilimsel metotlarla kanıtlanamayan geleneksel veya güncel tıbbi uygulamalara verilen isimdir.



Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bitki Çayları Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
379

Kullanıcı Etiket Listesi

  
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2020, 20:09   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Bitki Çayları Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Bitki Çayları Çeşitleri ve Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Doğanın Şifalı Ellerinden Sıcacık Yudumlara: Bitki Çayları

Binlerce yıldır sağlık, mutluluk ve bilgeliğin anahtarı olarak kabul edilen bitki çayları, farklı fayda ve etkileri ile doğanın gücünü gösterir. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtmakla kalmayarak size ihtiyacınız olan vitamini de sağlar.

Çeşitli aromalarıyla karşınıza çıkan bitki çayları fiyatı farklılık gösterir. Üstelik bitki çayları demliği ve bitki çayı demleme aparatı kullanarak çayınızı çok kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz.

Bitki Çayları Çeşitleri ve İsimleri Nelerdir?

Genellikle bitki çayları nelerdir sorusuna verilen yanıtlar hemen hemen aynıdır. Ihlamur, adaçayı, rezene, yeşil çay gibi sıklıkla bilinen çayların yanı sıra mısır püskülü, kiraz sapı ve karabaş otu gibi pek bilinmeyen bitki çayları çeşitleri de bulunur.

Bitki çayları isimleri bitkiler ile aynı adı taşırlar, niteliklerine göre de bitkilerin kök, yaprak ve çiçek gibi kısımlarından oluşurlar.

Yaprak Çaylar: En çok tüketilen çay gruplarına giren siyah çay, yeşil çay, fesleğen, biberiye, ıhlamur ve defne gibi yaprakların demlenmesi ile elde edilen yaprak çaylar oldukça faydalı özellikler gösterir.
Kök Çaylar: Zencefil, meyan kökü, ginseng kökü ve zerdeçal gibi genellikle sert bitki köklerinin sıcak suda kaynatılması ile elde edilen çaylar kış mevsiminde tercih edilir.
Çiçek Çaylar: Yasemin çayı, ekinezya, papatya ve nar çiçeği çayı gibi farklı aroma ve lezzete sahip olan çiçek özlü çaylar rahatlatıcı etkileri nedeni ile sıklıkla kullanılır.

Bitki Çayları Faydaları Nelerdir?

Her derde deva olan bitki çayları ve etkileri birçok harika sağlık avantajına sahiptir. Bu nedenle iyi bilinmesi gereken bitki çayları özellikleri kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Çok çeşitli kullanım talimatları ve özellikleri bulunan bitki çayları kaç dakika demlenmeli sorusunun yanıtı önem taşır. Oldukça hassas olan bitkiler fazla kaynadığında özelliğini yitirebilir veya aşırı demde kaldığında yine etkisini göstermeyebilir.

Bitki çayları basit içeceklerdir ve genelde doğallığının bozulmaması adına organik bal, tarçın veya esmer şeker gibi doğal tatlandırıcılar kullanılarak içildiği için boğaz yollarına iyi gelen besinleri de ihtiva eder.
Kullanım ihtiyacına göre afrodizyak bitki çayları cinsel isteği arttırıcı etki yaparken, lohusalıkta bitki çayları annenin sütünü arttırarak daha verimli bir dönem geçirmesi için takviyede bulunur.
Organik beslenme kaynağı olarak kullanılabilen bebek bitki çayları bebeğin herhangi bir alerji durumu yoksa verilerek gaz, şişkinlik gibi sorunlarını çözerken sakinleştirici etkileri ile faydalı olur.
Kimi hastalıklar için sağladığı olumlu etkilerin yanı sıra potasyum, kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor, antioksidan, organik bileşik, mineral ve A,
B, C, E, K gibi vitamin yönünden de zengin eşsiz bir kaynak olan bitki çayları kalori açısından günlük ihtiyaçları karşılar.
Ödem atıcı ve bağırsak etkinliklerini düzenleyici etkileri bulunan bitki çayları zayıflamaya yardımcı olur.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
 

Yer İmleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor: (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:01.

Forum Bilgilendirme Künye
Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Forumel, lisanslı vBulletin kullanmaktadır!
Forum Sahibi: Dea Dia ve Gece

Sitemiz; yer sağlayıcı bir forum sitesidir. Forumel.Com adresimizde yapılan paylaşımlar, moderasyon ekibimizin onayına dahil olmadan direkt olarak yayınlanmaktadır. 5237 sayılı TCK (Türk Ceza Kanunu) ve 5651 Sayılı Kanun'un ilgili maddelerini ihlal eden kişilerin IP adresleri de dahil olmak üzere sair kişi veya adli mercilere müzekkere (Resmi Üst Yazı), tarafımıza tanzim edildiği takdirde paylaşılacaktır. Hukuka aykırı bir paylaşımın olduğunu düşündüğünüz mesaj ya da konuyu; İLETİŞİM linkine bildirim yoluyla iletebilirsiniz. 48 saat içerisinde mevcut şikâyetiniz üzerinden tarafınıza ulaşılacak, gerekli işlemler tesis edilecektir.

Tasarım: Dea Dia