Tekil Mesaj gösterimi
Eski 15 Aralık 2021, 20:36   #4
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Film Replikleri

Pulp Fiction - Ağır Roman Repliği..

*İncil okur musun Bter?

- Evet.

*Şuanki durumumuza uyan ezberlediğim bir bölüm var. Ezekiel 25:17

''Erdemli kişinin izlediği yol kötü kişilerin bencilliğinin ve zorbalığının adaletsizliğiyle çevrilidir. Kutsanmış olan kişi, hayırseverlik ve dürüstlükle Karanlığın Vadisi'nde yol gösteren içtenlikle kardeşlerinin koruyucusu olan ve yolunu kaybetmiş soyunu tekrar yola sokan kişidir. Kurallarımı zehirlemeye ve yok etmeye çalışanların üzerlerine öfkemi ve korkunç hiddetimi yağdıracağım. Ve intikamımı üzerinize yağdırınca benim Tanrı olduğumu anlayacaksınız.

- Hayır.

Ben diyorum ki bütün her şey bittiğinde bir bakmışsın gülümseyen adi herifin tekisin. Mesele şu ki Butch, şu an kabiliyetin var. Ama üzücü olsa da kabiliyetinin sona ereceği bir gerçek. Ayrıca günlerin sayılı. Bu, hayatın çok boktan bir gerçeği.. Ama kabullenmeye mecbur kalacağın bir hayat gerçeği aynı zamanda. Ayrıca Butch, daha kaç dövüşe katılacağını sanıyorsun. İki mi? Boksörlerin ''Eskiler Günü'' olmaz. Yaklaştın ama hiç başaramadın. Başaracak olsaydın daha önceden başarırdın zaten. Zencim misin?

- Öyle görünüyor.

* Dövüş gecesi biraz sızın olabilir. İşte o sızı, seninle kafa bulacak olan gururdur. S.et gururu! Gurur sadece acıya sebebiyet verir. Hiç yardımı dokunmaz. Onunla mücadele et. Çünkü bundan bir yıl sonra Karayipler'de sen onunla kafa bulurken '' Marsellus Wallace haklıymış'' diyeceksin kendi kendine.

- Onunla ilgili bir problem olmaz mr. Wallace.

*Beşinci rauntta yerdesin. Söyle.

- Beşinci rauntta yerdeyim.

- Jambon ister misin?

* Hayır dostum jambon sevmem.

- Yoksa Yahudi misin?

* Hayır değilim. Yemiyorum işte hepsi bu.

- Neden ama?

* Domuz pis bir hayvandır. Pis hayvanları yemem.

- Evet ama jambonun tadı lezzetlidir. Pastırmanın da öyle. Lağım faresinin tadı kabak tatlısına benzeyebilir.

* Bilemem çünkü o pislikleri yemem. Domuzlar boku eşeler ve onun içinde uyur. Pis bir hayvandır. Kendi bokundan iğrenmeyen bir hayvanı hayatta yemem.

- Peki ya köpek? O da bokunu yiyor.

* Köpekte yemem.

- Ama onun da pis bir hayvan olduğunu düşünüyorsun, öyle mi?

*Pis demek abartılı olur ama kesinlikle kirlidirler. Ama köpekler kişilik sahibidirler. Kişilik her şeyi de değiştirir.

- Yani diyorsun ki domuzlar daha kişilikli olsaydı onlara pis demeyecektin. Doğru mu?

*O domuzun oldukça sevimli olması gerekirdi.

*Mucize nedir Vincent?

- Tanrı'nın bir lütfu

* Peki o nedir?

- Tanrı'nın imkansız olanı önüne sermesi.

-Ama bu sabah olanlar bu tanıma uymuyor.

*Vincent, anlamıyor musun? Bunun hiçbir önemi yok. Olayı yanlış yargılıyorsun. Anlatmaya çalıştığım Tanrı'nın kurşunu durdurabilmesi, kolayı pepsiye çevirebilmesi ya da araba anahtarlarımı bulmasıydı. Bu şeyi meziyetine göre değerlendiremezsin. Şimdi yaşadığımız şeyin İncil'e göre mucize olup olmaması önemli değil. Önemli olan benim Tanrı'nın dokunuşunu hissetmemdi. Tanrı müdahale etti. Ama neden?

- Benim de kafamı karıştıran bu.

*Sebebini bilmiyorum ama artık geri dönemem.

- Ciddi misin? Gerçekten de bırakmayı düşünüyorsun öyle mi?

* Böyle yaşamayı mı?

- Evet. Ne yapacaksın peki.

* İşte burada oturup düşünim. Düşündüğüm şey de buydu. Öncelikle bu çantayı Marsellus'a götüreceğim. Sonra dünya tutuna çıkacağım.

- Dünya turuna çıkacağım da ne demek?

*Bilirsin işte Kung Fu filmindeki Caine'nin yaptığı gibi. Ülke ülke dolaşıp, yeni insanlarla tanışacağım ve maceralar yaşayacağım.

- Peki yolculuğun ne zaman sona erecek?

* Tanrı'nın beni durdurmak istediği yere geldiğim zaman.

- Ya bunu yapmak istemezse?

*Sonsuza dek sürecekse de, sonsuza dek gezerim.

-Yani başıboş insan olmaya karar versin, öyle mi?

* Sadece Jules olacağım Vincent, ne eksik ne de fazla.

* Hayır Jules. Başıboş bir insan olmaya karar vermişsin. Tıpkı dışarıdaki bir boka yaramayan değişimin peşinde koşan çöp tenekelerinde uyuyup, attığım çöple beslenen pislikler gibi. Onların bir adı var Jules. Onlara başıboş deniyor. İşin, evin ve paran olmadığı zaman dönüşeceğin şey budur dostum. Başıboş insanlardan biri olacaksın.

* Bak dostum seninle fikir ayrılığa düştüğümüz nokta burası.

- Bak dostum bu sabah olanların bende farkındayım. Ama bir yere kadar.

* Herşey apaçık ortada Vincent.

- Benimle böyle konuşma dostum.

* Parmaklarım seni korkutuyorsa Vincent korkutucu sorular sormaktan vazgeç.

*İncil okur musun?

- Düzenli olarak okumam.

* Ezberlediğim bir bölüm var. Ezekiel 25:17

''Erdemli kişinin izlediği yol kötü kişilerin bencilliğinin ve zorbalığının adaletsizliğiyle çevrilidir. Kutsanmış olan kişi, hayırseverlik ve dürüstlükle Karanlığın Vadisi'nde yol gösteren içtenlikle kardeşlerinin koruyucusu olan ve yolunu kaybetmiş soyunu tekrar yola sokan kişidir. Kurallarımı zehirlemeye ve yok etmeye çalışanların üzerlerine öfkemi ve korkunç hiddetimi yağdıracağım. Ve intikamımı üzerinize yağdırınca benim Tanrı olduğumu anlayacaksınız.

Bu zırvaları yıllardır söylüyorum. Ve bunu duyduysan, nalları diktiğin anlamına gelirdi. Ne anlama geldiğini anlamadan önce sadece mermiyi sıkmadan önce söylenecek havalı bir saçmalık olduğunu düşünürdüm. Şimdi düşünüyorum da bu belki senin kötü biri olduğun, benim de erdemli biri olduğum ve elimdeki bay dokuz milimetre'nin de Karanlıklar Vadisinden geçerken erdemli kıçımı koruyan çoban olduğu anlamına geliyordur. Ya da şöyle de olabilir. Sen erdemli birisin ve ben de çobanım. Kötü ve bencil olansa dünyanın kendisidir. Böylesi hoşuma giderdi. Ama bu saçmalık gerçek değil. Gerçek şu.. Sen acizsin bende kötülerin zorbalığıyım. Ama çabalıyorum Ringo.. Çoban olmak için gerçekten çok çabalıyorum. Gidin!

**

Ouentin Tarantino'nun filmleri sıkıcı, bol küfürlü diaologlara sahip, şiddet içerikli olduğu için herkesin izlemeye cesaret edemeyeceği filmleri var. Kadrodaki oyunculuklar ve üst düzey çekim, müzikler etkileyici ama buradaki dialog haricinde filmden etkilendiğimi söyleyemem. 8.6 IMDb puanına sahip olsa da, oyunculuklar dışında konusunu ilgi çekici bulamadım ama bu tarz film seven kişiler beğenecektir.