04 Ağustos 2021, 01:50
|
|
|
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Cevap: Merhaba
Alıntı:
İlk gönderen: DoNtSpEaK
Hoş geldin, tadını çıkar .)
|
Hoş buldum. Tadını çıkaracağım en kısa zamanda. ^^
Alıntı:
İlk gönderen: Regex
Açık konuşmam gerekirse; bence yaptığınız en büyük hata @ DieseL (Anıl) ile birlikte vBulletin 4'e upgrade etmenizdi. Bugün bana bir tane uzun vadeli, kaliteli, büyük kitleler barındıran vBulletin 4 altyapısına sahip bir forum gösteremezsiniz. vBulletin 3 öyle bir sürümdü ki, çıtayı öyle bir yere koydu ki, sonra kendi de gelip oradan yukarı taşıyamadı. Çağın gerisinde kalmış, responsive yapısı olmasa bile kesinlikle muadillerinden daha iyi ve stabil bir sürümdü. Yeni teknoloji kullanılacaksa bu, XenForo'dan başkası olmamalıydı. vBulletin 3 veya XenForo altyapısı dışındaki forumların uzun bir zaman sürdürülebilirlik sağlayabileceğini olası görmüyorum.
Esra (Painfully)'ya buradan selam olsun, kendisi forumlarda yıllarca emek vermiş ve benim de sevdiğim biridir. Sizin forumun da ilk kurulduğu günleri daha dün gibi hatırlıyorum. 9 yıl geçmiş, vay be! Çaktırma; yaşlandık. 
|
Haklısın Regex. O zaman tek çare upgrade gibi gösteren Web masterler sayesinde de vBulletin 3 forumları aşırı baskı yaşıyor. Sanki upgrade yapınca tüm teknik sorunlar giderilecekmiş gibi kolaya kaçıp desteği de kesiyorlardı.
Biz de Anıl'la biran önce forumdaki teknik sorunları halledip eski aktifliğine kavuşturmak istemiştik.
Forumlarda hiç bilgim yokken bende de vb3 takıntısı vardı. Aslında adının vb3 olduğunu bile bilmezdim. Teknik işlerle haşır neşir olduktan sonra öğrendim. Forum sisteminin bence teknik sorunların giderilip sorunsuz çalışmasından daha önemli olmadığını anladım. Sadece yeni sisteme üyeleri alıştırmak sorun olabiliyor. Bu yüzden üye kayıpları yaşıyor olmam forumu ve bizleri sevmediklerini gösterir bana göre.
Şöyle söyleyim; forum açık olduğunda XenForo yeni çıkmıştı, kimse sevmemişti. Şimdi bakıyorum da bir çok vBulletin forumları XenForo'ya geçiyor. Bugün forum kurmayı düşünsem sanırım ben de XenForo tercih ederdim.
Esra'yla da uzun süredir konuşamadım. Sanalı bıraktığımdan beri tüm enerjimi kaybettiğimi düşünüyorum. Eskisi gibi de bilgisayar başında duramıyorum sanırım. Yaşlılık belirtileri asıl bende başlamış.))
Alıntı:
İlk gönderen: DieseL
Günce hanım eskisi gibi pek umursamasa da bizi hala gönüllerimiz de 
|
Mesajını aldım Anıl. İnternet kopup duruyor, bir türlü geri dönüş yapamadım.
|
|
|
|