Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Aralık 2020, 17:09   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Kadife Çiçeği Nasıl Ekilir?

Kadife Çiçeği Nasıl Ekilir?

Doğal yetişme alanı Amerika kıtasının sıcak bölgeleri olan kadife çiçeği, tek yahut katmerli dizilmiş çiçeklere sahip yaz çiçeklerinden biridir. Çiçek rengi çeşitlerine göre değişmekle beraber turuncu, koyu kırmızı sarı ve karışık renklerde olabilir. Çiçekleri ve yaprakları kesin bir kokuya sahiptir. İklim ve toprak yönünden çok seçici olmayan kadife çiçeği fazla bakım gerektirmez. Bu yüzden neredeyse her yerde kolay bir biçimde yetiştirilebilir.

Kadife çiçeği nasıl ekilir?
Kadife çiçeği hazır alınacak tohumlarla veyahut çiçeğin her sene döktüğü tohumlardan çimlendirilerek yapılabilmektedir. Çimlendirme için en ideal mevsim bahar aylarıdır. Toprağa en direkt atılan tohumların üstüne ince bir kat toprak atılır. Sıcaklık 20 derece etrafında olduğunda takriben 10 gün içinde çimlenme gerçekleşir. Çimlenme zamanı içinde aşırı sulamadan kaçınılmalı, nem seviyesi dengede tutulmalıdır.

Küçük meyve kasası veya geniş bir saksının içini işlenip inceltilmiş bahçe toprağı ile doldurun.

Tohumları serpiştirip, üstüne ince bir kat olabilecek biçimde toprakla örtün.

Toprağın ıslanmasını sağlayacak kadar su verin.

Kasanın üstünü bir naylon ile kapatıp güneş alan bir yere alın.

18- 20 derece arasındaki sıcaklıklarda çimlenme takriben 10 gün sürer.

Bu süre zarfında sulama yapmamaya dikkatli olun.

Çok fazla kuruma olursa, sprey şişesi kullanılarak toprak yüzeyini nemlendirecek kadar sulama yapın.

Çimlenen tohumlar 6-7 cm uzunlukta, ayrılabilecek fideler durumuna geldiği zaman asıl yerlerine dikin.

Kadife çiçeğinin güneş isteği
Bütün gün güneş alan alanlarda iyi gelişim göstermektedir. Aşırı sıcaklara karşı son derece dayanıklıdır. Fakat soğuklardan korunması gerekebilir. Sıcaklığın 10 derecenin altına düştüğü iklimlerde bitki ölür. Bu neden ile haziran ve ağustos ayları arasında yetiştirilmeye müsait tek senelik bir bitki olarak bilinmektedir.

Kadife çiçeğinin toprak isteği
Kadife çiçeği toprak konusunda seçici değildir. Doğal bahçe toprağında besin takviyesi ya da özel karışımlar olmaksızın kolay bir biçimde yetişebilir. En ideal toprak ise killi, humuslu doğal topraklardır.

Çiçeklenme dönemi
Ekim dönemine göre değişmekle beraber kış sonu dikilen kadife çiçekleri yaz aylarıyla birlikte çiçeklenmeye başlar. Sonbahar sonuç kısmında kış soğukları başlayana kadar çiçeklenmeye devam eder. Çeşidine göre çiçek büyüklüğü takriben 5 ile 10 cm arasında değişir. Çiçek boyu 75 cm’ye kadar uzayabilir.




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.