Alıntı:
İlk gönderen: Regex
Fake'i make'i geç de bak; web hacking dedin beni kalbimden vurdun.  Şu anda şaşırdım, hiç bilmiyordum böyle bir geçmişin olduğunu. Sanırım daha önce yazdıysan da denk gelmedim.
Benzer yollardan geçmişiz. Tabii ben siber falan devam ettim o işlere de bir şekilde de şu an asıl iştigalim değil. Dediğin gibi Zone-H kasmak boş ve ergence ama aslında güvenlik açıklarıyla uğraşmak hem keyifli, hem de o dönem için bakıldığında geleceğin önemli mesleklerindendi. O yıllarda pentesterlık falan daha yeni yeni gelişiyordu. 201x'li yılların ortalarında küresel savaşlarda da siber konusu önem kazandı.
Mesela LLM'ler... Standart olarak etik sınırları gözettikleri için illegal amaçla kullanıma izin vermeseler de Claude Mythos geçtiğimiz günlerde XenForo'nun güncel bir sürümünde bile devasa açıklar buldu, exploit yazdı. Hatta yine bu yüzden olduğunu tahmin ediyorum; çok değil, daha 1 hafta önce vBulletin 3.8 legacy yazılım olduğundan bugüne kadar downloada kapatmadıkları 3.8.11 öncesi sürümleri lisanslardan kaldırdılar.
Bir ara Bug Bounty ile falan uğraşmıştım. Keyifli de işte tehlikeli de. Çocuklukta sadece Zone-H kasarak eğlendiysen uzaklaşınca insana boş geliyor. Aslında etik sınırlar dahilinde kullanırsan hem kötü çocukluk yapmamış oluyorsun hem de bilginin gelişimine, korunmasına katkı sağlamış da oluyorsun.
Tabii bazı yapımlarda izlenildiği gibi devletlerin istihbarat servislerinden davet beklemeyin asdhasdjs 
|
aynen ama iskopitx gibi zone-h kasmadık tabi :d yaptık bişiler ama ne yapmış olursak olursak bana hep ergen işleri gelir. yada hatıra diyelim

hazır exploitlerle açık tarayarak index basıp hekıd by olaylarından farklı yönlere gitti benim olay, baya baya ama çok uzun zaman oldu ya. çoğu olayı hatırayı unuttum bile. ben biraz balık hafızalıyımdır. :d gözlerim yaşardı bak geriye anılara gidince :d