Cevap: Duygusal Zeka Seviyen Ne Kadar Yüksek?
Duygusal zeka seviyesi orta!
Duygusal zeka seviyenizin ortalama bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Bu, başkalarının duygusal dalgalanmalarını çözümlemeye çalıştığınızı, ancak bazen kendi duygusal tepkilerinizi yönetmekte biraz zorlandığınızı gösteriyor. Belki de bir arkadaşınızın yüzündeki hüzün izlerini fark ediyor, ancak tam olarak ne hissettiğini veya neye ihtiyaç duyduğunu çözümlemekte zorlanıyorsunuz. Ya da belki de kendi duygusal tepkilerinizi anlamak ve kontrol etmek konusunda bazen biraz zorlanıyorsunuz. Bu durumlar, duygusal zekanın her iki yönünü de kapsar: başkalarını anlama ve kendimizi yönetme. Sosyal ilişkilerde, empati ve iletişim becerilerinizi geliştirmek, daha sağlıklı ve tatmin edici etkileşimler kurmanıza yardımcı olabilir. Empati, başkalarının duygusal durumlarını anlama yeteneği ve iletişim becerileri, bu anlayışı etkili bir şekilde ifade etme yeteneği olarak düşünülebilir. Bu becerileri geliştirmek, duygusal zekanızı yükseltmenin ve hem kişisel hem de profesyonel yaşamınızda daha sağlıklı ilişkiler kurmanın anahtarı olabilir

...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..
|