Tekil Mesaj gösterimi
Eski 29 Mart 2025, 22:42   #5
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Kadir gecesi namazı var mıdır? Kadir gecesinde kaç rekat namaz kılınır?

Alıntı:
İlk gönderen: Hannibal İletiyi Görüntüle
Az önce foruma girdim uzun süre sonra....Baktım, bakalım hangi konular açılmış diye...." Siyaset yasak konular " diye bir konu açılmış, bir iki arkadaş birşeyler yazmış ve doğru da yazmışlar, hemfikirim...

Ancak iş " dini konulara " gelince herkes herşeyi gayet iyi biliyor ve buna herhangibir yasak yok, neden acaba diye de düşünmeden edemiyorum...

Örneğin bu konu içerisinde...:
***Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Kim, faziletine inanarak ve ecrini umarak Kadir gecesini ihya ederse, geçmiş günahları mağfiret olunur."

***Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır.

***Kaza namazı kılmalı bolca

....Devam ediyor gidiyor...Kadir Gecesi namazı da nereden çıktı, Kur'an'da var mı bu...? Üstelik bir de tarife var 4 veya 12 rekat diye...!!!
Kaza namazı diye bir konu var mı Kur'an'da...

Bu gibi çoğu " uydurma " olanlara itiraz edildiğinde dinsizlikle, kafirlikle, mürted olmakla, ortalığı karıştırmakla/fesat çıkartmakla suçlanır durursunuz...Yani yine hakaretler havalarda uçuşur...
Siyasetten çıkaramadığınız olayı dinden mi çıkarmaya çalışıyorsunuz? Siyaset ne alaka konu ile?

"Kandil namazı için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı resmi bir bilgi yer almamaktadır. Ancak, Hz. Muhammed S.A.V'in amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, Kadir Gecesi'nde kılınabilecek namazlar arasında yer alıyor. Bu gecede tesbih namazının kılınması, alimler tarafından yapılan bir öneri olarak yer alıyor."

Burada böyle bir şey diyor zaten. Neyse, uzatmayacağım.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.