Tekil Mesaj gösterimi
Eski 07 Ocak 2025, 00:27   #1
Passed
Passed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Günah denilen her'şey günah mıdır?

Günah denilen her'şey günah mıdır?

Tartışma ortamı sunuyorum ama tartışmaya gerek yok fikir bu sadece..

Bizim ülkede günah kavramı' ALLAH'ın katti kural yasakları değil.. Ayıp olana'da günah diyorlar adet olana'da günah diyorlar (adet örf gelenek anlamında)

Bir örnek vereceğim sosyal mekruh olan şeyler var önceden günahtı mekruh oldu sonra olabilir ama bir şartla dediler ..

Köpek lan... Benim nesil bilir'ki aileden eski cuma vaazlarından dede'den ata'dan sunni olanlara köpek evde beslenmez bahçe hayvanı dediler.. Alevilere dokunmak bile günah abdest bozar dediler .. Kılı tüyü salyası v.s
İlmihallerde de bazen yazdı bu bilgileri..

Ama şimdi sosyal çevre evcil hayvan duyarı kasınca olabilir dışarıda yaşayamıyor dediler... Pis pistir.. Haram haramdır.. Günah günahtır.. Ama reis bak şimdi.. Günaha günah değil der işlersen ananı bellerler.. Günah olduğunu bilir işlersen nefs nefis derler...

Neyse konuya çok örnek eklerim 3 4 sayfa alır okumayı seven bir toplum değiliz.. Yarı fikir olarak örnekledim hadisciliği çok kullanıp çıkar amaçlıda yonttular bu olay ordan geliyor ama neyse..

Soru şuydu... Günah dedikleri o günahlar size mantıklı olarak geliyor mu yani size göre günah nedir abi ?

Uğraştığımız takıldığımız şeyler her sene sorulan aynı soru gibi hocam sakız oruç bozar mı ?

Bana bahşedilenler size vereceğim sadakalardır..

Konu Passed tarafından (07 Ocak 2025 Saat 00:31 ) değiştirilmiştir.