Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2020, 16:46   #1
Çevrimdışı
Lilith
Lilith - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart Kopenhag belediye başkanı cinsel taciz suçlamalarının ardından istifa etti

Kopenhag belediye başkanı cinsel taciz suçlamalarının ardından istifa etti

5.8 milyonluk nüfusuyla dünyanın en mutlu ülkelerinden biri olan Danimarka'nın başkenti Kopenhag bir cinsel taciz skandalıyla çalkalanıyor... 2010'dan beri Kopenhag'ı yöneten belediye başkanı Frank Jensen'in 2012 ve 2017'de yanında çalışan iki kadını taciz ettiği ortaya çıktı. Bugün açıklama yapan Jensen görevini bıraktı.




Yapılan araştırmalar ve analizlere göre dünyanın en mutlu ülkeleri arasında gösterilen Danimarka’da cinsel taciz skandalı patladı… Ülkenin başkenti Kopenhag’ı 2010’dan beri yöneten Frank Jensen’in görevi sırasında yanında çalışan iki kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı.

Hafta sonunda ülkenin çok okunan gazetelerinden Jyllands-Posten’de yayınlanan haberde aynı zamanda hükümetteki Sosyal Demokrat Parti’nin de genel başkan yardımcısı olarak çalışan Jensen’in 2012 ve 2017’de iki kadına cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkarılmıştı.

“ÖZÜR DİLEMEK İSTİYORUM”

10 yıldır Kopenhag’ı yöneten Jensen’in kadınları elle taciz ettiği açıklanırken bugün belediye başkanından bir açıklama geldi. Jensen kişisel Facebook hesabından bir açıklama yaptı. Jensen, gelen baskılar üzerine hem belediye başkanlığı görevini hem de Sosyal Demokrat Parti’deki rolünü bıraktığını açıkladı.

1990’larda kariyerine başlayan ve 30 yılı aşkın bir süredir siyaset sahnesinde bulunan 59 yaşındaki Jensen, “Taciz ettiğim kadınlardan özür dilemek istiyorum. Sosyal Demokrat Parti içerisindeki zararlı ve eski bir kültürün parçasıyım” ifadesini kullandı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, iddiaların çok ciddi olduğunu söyleyerek, “Sosyal Demokrat Parti’nin bazı sorunları olduğu bir gerçek ve bunların hemen değişmesi gerekiyor” dedi.





İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.