Tekil Mesaj gösterimi
Eski 08 Ekim 2024, 22:20   #7
Madeleine
Madeleine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Forumel.com 25. Haftanın Konuğu - Niv

Alıntı:
İlk gönderen: Savay İletiyi Görüntüle
Selam.
Sorularımla geldim.
Merhaba, hoş geldin.

Yaşam felsefen var mı? Varsa kısaca özetler misin?
Var. Daha doğrusu hayatımın ilk 24 yılını bir dönem, 24ten sonrasını bir dönem olarak görüyorum yaşadıklarım sebebiyle. Onlardan öğrendiğim en önemli şey de sınırlarımı korumak ve hayatın tecrübelerden ibaret olduğu. Bu yüzden kendime sadık kalıp sınırlarımı koruyabildiğim ve tecrübelerle büyümeye inandığım bir yaşam felsefesine sahibim.

Karmaşık biri misin sence?
Bence, evet. Bazen ben bile neyi neden yaptığımı anlayamıyorum. Hislerimi anlamakta zorlanıyorum. Bazen her şey çok sabit kalıyor, bazen de hiç beklenmedik bir anda değişiveriyor.

Hayatının hangi döneminde ya da anında en çok kendin olduğuna inanıyorsun?
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bir sürece başladım ve kararını çok zor aldım. O sürecin ilk günü, hatta ilk 3 ayı ağırlıklı diyebiliriz, tam olarak o zaman kendimi görmüştüm. Fakat asla tekrar o kişi olamadım. Şimdi başka biriyim, ama daha memnunum.
Onun haricinde, aşık olduğumda kendimim. Sevildiğimi hissettiğimde ve birinin önceliği olduğumu, uzun yıllar olabileceğimi gördüğümde tamamen kendimim. Kimseye açmadığım yönümü açarım.

Hayatını Sokrates gibi sorgulayıp her şeyi sorgulayan biri misin, yoksa Epikür gibi sadece haz ve mutluluğu arayan bir hayat mı sürmek istiyorsun?
Güç ve irade mi yoksa evrensel ahlak mı?
Epikür.
Sorgulamak bana hiçbir şey kazandırmadı şimdiye kadar. Ama bunu yaparak büyümüşüm, arada yapmıyorum değil.

Elinde olsaydı, dünyada şu üç şeyden birini değiştirebilseydin, hangisini seçerdin:

İnsanların birbirine olan anlayış ve empati seviyesini.
Doğaya ve çevreye verilen zararı tamamen ortadan kaldırmayı.
Bilim ve teknolojiye herkesin eşit şekilde erişebilmesini?
1 demek isterdim ancak her şey zıddıyla güzel. Birbirini anlamayan insanlar da olmalı ki gerçekten anlayanları ayırt edebilelim. Bu yüzden 2 diyorum.

Teşekkür ederim şimdiden, kolay gelsin.
Sorduğun için ben teşekkür ederim.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.