Cevap: Oğuz Atay
TutunamayanlarTürk Edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Berna Moran, Oğuz Atay'ın bu ilk romanını "hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı" olarak niteler. Moran'a göre "Oğuz Atay'ın mizah gücü ve duyarlığı ve kullandığı teknik incelikler, Tutunamayanları büyük bir yeteneğin ürünü yapmış, eserdeki bu yetkinlik Türk romanını çağdaş roman anlayışıyla aynı hizaya getirmiş ve ona çok şey kazandırmıştır." Küçük burjuva dünyasını ve değerlerini zekice alaya alan Atay, "saldırısını tutunanların anlamayacağı, reddedeceği türden bir romanla yapar"
Tehlikeli OyunlarKadın-erkek ilişkilerine yönelik çözümlemelerle, yine kurmaca dokusu ile yoğrulmuş kimilerine göre Tutunamayanlardan bile iyi addedilen ikinci romanıdır.
Oyunlarla Yaşayanlar
Atay'ın yazdığı bir oyundur. Sağlığında oynandığını görememiştir. Tuğrul Tuzcuoğlu / Oyunlarla Yaşayanlar analizi
Korkuyu Beklerken
Atay'ın, çeşitli yerlerde yayınlanmış öykülerini topladığı ilk ve tek öykü kitabıdır.
Günlük "Kimse dinlemiyorsa beni – ya da istediğim gibi dinlemiyorsa – günlük tutmaktan başka çare kalmıyor. Canım insanlar! Sonunda, bana, bunu da yaptınız.” (Günlük)
EylembilimTamamlayamadığı romanı.
Bir Bilim Adamının Romanı
Oğuz Atay'ın, Mustafa İnan'ı bir tutunamayana çevirdiği biyografik romanı.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
mucize'm benim aşkımmm İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
|