Cevap: Psikolojik Olarak Hangi Duyguya İhtiyacın Var?
Senin psikolojinin biraz güvenilmeye ihtiyacı var. Güven duygusu, kişinin kendine olan inancını ve genel ruhsal sağlığını doğrudan etkiler. Güvenli bir ortamda olmak, hem zihinsel hem de duygusal olarak rahatlamanı sağlar. Çevrendeki insanların sana güven duygusu vermesi, kendini daha değerli ve önemli hissetmene yardımcı olabilir. Güvenli ve destekleyici ilişkiler kurmak, stresle başa çıkmanı kolaylaştırır ve psikolojik dayanıklılığını artırır. Kendine güvenli bir alan yaratmak, özsaygını güçlendirebilir ve kendini daha iyi hissetmeni sağlayabilir. Başkalarının güvenini kazanmak, senin de kendine olan güvenini pekiştirebilir. Güven duygusu, karşılıklı saygı ve güven ilişkilerinin temeli üzerine inşa edilir. Güvenli bir ortamda olmak, zihninin rahatlamasına ve olumsuz düşüncelerden uzaklaşmana yardımcı olabilir. Kendini güvenilir bir ortamda hissetmek, duygusal iyileşme sürecini hızlandırabilir. Güven duygusu eksik olduğunda, insan kendini sürekli olarak endişe içinde ve tedirgin hissedebilir. Bu yüzden güvene dayalı ilişkiler geliştirmek, psikolojik olarak daha güçlü hissetmene yardımcı olabilir. Çevrendeki insanlara güvenmek ve onlardan güven görmek, duygusal dengeyi sağlamana katkıda bulunur
Hmm güvenmek zor tabi ki

...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..
|