Tekil Mesaj gösterimi
Eski 18 Şubat 2024, 14:18   #3
Madeleine
Madeleine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Hangi Baskıdan Özgürleşmeye İhtiyacınız Var? (Test)

«Aile içi görev» baskısı
Aile fertlerinin sorunlarını çözmek, onları memnun kılmak, mutlu etmek ve eğer bunlardan birini yapamazsanız suçluluk duygusu altında ezilmek… Hayatınızın özeti bu. Aile ritüellerini kusursuz gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Günlük telefon görüşmeleri, yıldönümü kutlamaları, rutin ziyaretler, pazar kahvaltıları… Kendinizi aile değerlerinin koruyucusu olarak görüyorsunuz. Bütün bunlar, bazen aile fertlerinden birine duyduğunuz kızgınlığı ve öfkeyi bastırmanıza sebep oluyor.

Sebebi: Muhtemelen suçlayıcı bir eğitim yöntemi benimseyen bir anne-babanın ilk ya da tek çocuğusunuz. Aile değerlerinin öneminin sık sık hatırlatıldığı, bu değerleri korumanızın ve bir gün kendi çocuklarınıza da aktarmanızın öğütlendiği bir aile ikliminde yetişmiş olmalısınız. Anne-babanızın kimi davranışlarınızı, aile değerlerine uygun bulmayarak eleştirmiş olmaları ihtimali yüksek.

«Aile içi görev» baskısından nasıl özgürleşebilirsiniz?

Anne-babanızı, kardeşlerinizi, eşinizi, çocuklarınızı memnun ve mutlu etmeye çalışmaktan vazgeçin. Çocuklarınız da dahil, her bireye sorunlarını çözmeleri için fırsat verin, gerçekten yardıma ihtiyaçları varsa yardım edin, ancak bütün sorumluluğu asla üstlenmeyin. Makul bulmadığınız kimi aile değerlerini benimsemek zorunda olmadığınızı kabul edin ve devam ettirmek için çaba göstermeyi bırakın. Aile bireylerinin yüzünde daima hoşnutluk ifadesi aramayın ve bulamadığınızda aklınıza ilk gelen «Benim yüzümden mi?» sorusu olmasın. Sevdiğiniz bir aktiviteye zaman ayırmak veya yeni bir hobi edinmek, «ben» ve «biz» ayrımı yapmanız konusunda size yardımcı olabilir.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.