29 Aralık 2023, 19:32
|
|
|
Gece
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
2023'ün En İyi Dram Filmleri
2023'ün En İyi Dram Filmleri
2023 yılı sinemaseverlere keşfetmeye değer pek çok dram filmi sundu. Her ne kadar şu sıralarda filmlerinden çok aralarındaki polemikle gündeme gelseler de, bu yıl ülkemizin iki önemli yönetmeninin, Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz'un filmleri birbiri ardına gösterime girerek beğeni kazandı.
Martin Scorsese, Ridley Scott, Michael Mann, Hayao Miyazaki gibi usta yönetmenlerin filmlerine de kavuştuğumuz 2023'ün uluslararası alandaki en büyük dram filmi ise hiç kuşkusuz Christopher Nolan'ın Oppenheimer'ı oldu.
Oppenheimer, Ferrari, Maestro, Priscilla, Napolyon, Dolunay Katilleri gibi önemli başlıklar bu yıl özellikle biyografi filmlerinin ve tarihi dramların öne çıktığını gösteriyor; ancak yıl boyunca dram filmlerinin kapsadığı geniş alandan pek çok güzel örnekle karşılaştık.
İşte 2023'ün en iyi dram filmleri..
Bu medyayı görüntüleyebilmeniz için üye olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
KURU OTLAR ÜSTÜNE
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan
Oyuncular: Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici
2023 yılının göğsümüzü kabartan başarılarından biri olarak Merve Dizdar'a Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran Kuru Otlar Üstüne, her zamanki gibi büyüleyici sinematografisi, Ceylan'ın son dönem filmlerinde ortaya çıkan bol diyaloglu felsefi senaryosu ve etkileyici performanslarıyla yönetmenin en iyi filmleri arasında değerlendiriliyor. Genç bir öğretmen olan Samet, Doğu Anadolu'da zorunlu görevini yapmakta ve İstanbul'a tayin olmayı dört gözle beklemektedir. Ancak hayatı bir kız öğrenci tarafından asılsız olarak tacizle suçlanmasıyla altüst olur. Kendisini bir anda büyük bir sıkıntının içinde bulan Samet için işler, kendisine yardımcı olabilecek meslektaşı Nuray ile tanışmasıyla değişir.

...
Her nokta bir bitişken, ben sana üç nokta koydum...
Yanyana gelen bu üç nokta, boğazımda düğümlenen sana söyleyemediğim yarım bıraktığın karanlığım...
Bitirmeye cesaret edemediğim harflerim...
Keşfedilmemiş bir şarkının notasında dans eden bir kadının gölgesi...
Bazen korku, bazen hüzün, bazen sevinç...
Tamamlanmamış Sen ve Ben..
|
|
|
|