Tekil Mesaj gösterimi
Eski 02 Kasım 2023, 19:14   #2
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Dişil ve Eril Enerji Nedir?

Geçenlerde eril ve dişil enerji için yoga hocamız bize meditasyon yaptırırken internetten yazıları araştırmıştım. Bu tarz kişisel gelişim NLP ile ilgilenen bir kadının da yazılarına denk geldim. Yazıyı okudum yazanın adına da bakmadım. Erkeklerin kadın gibi oluşunun nedeni bizlermişiz..

Babaannelerimizin zamanında kadının çalışmasına tuhaf gözle bakılıdığı için kadınlar alışveriş, yemek pişirme, çocuk bakımı, temizlik, dikiş nakış ve komşu gezmelerinden başka şeyle ilgilenmediği için akşam evin erkeği işten geldiğinde ayağına terlikleri verilir, üstünü çıkartmasına yardım edilir, sonra tüm ihtiyaçlarını gidermek için ev ahalisi seferber olurmuş.. Çocuklar gazetesini getirir, evin hanımı yemek servisini, kahvesini yapar, suyu ayağına götürür, bu yaşam tarzı herkes tarafından normal karşılanırmış..

Evli bir kadın çalışıyorsa kocası “Yeterli para kazanamıyor, karısını çalıştırıyor!” diyerek küçümsenir, çalışan kadın evlenmeye kalktığında “Ben karısını çalıştırıyor dedirtmem!” diyerek işten çıkması talep edilirmiş. Kadınlar kariyer ve evlilik arasında seçim yapmak zorunda bırakılır ve çoğunlukla evlilik konusu ağır basarmış. 'Evde kalmış' damgası yemenin kabus olduğu yıllardan bahsediyormuş..

Daha sonra kadınların çalışması normal karşılanmaya, hatta gerekli görülmeye başlanmış.. Her şey kadınlarda başlıyormuş ve bitiyormuş. Şimdi yine kadınlar değişmeli ki erkekler de dengeye gelsinlermiş. Miş miş miş de muş muş muş..

Kadın düşmanlığını hiç bu kadar hobi edinmiş olanı da görmemiştim. Bunu söyleyen de bir kadın olunca daha da şaşırıyorum.