Tekil Mesaj gösterimi
Eski 03 Haziran 2023, 16:08   #1
Dea Dia
Dea Dia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Oyuncuların En Çok Tercih Ettiği Ekran Kartı ve İşlemci Belli Oldu!

Oyuncuların En Çok Tercih Ettiği Ekran Kartı ve İşlemci Belli Oldu!

Steam, oyun tutkunlarının en çok tercih ettikleri donanım ve yazılım istatistiklerini paylaştı. Paylaşılan veriler, Intel ve NVIDIA destekli bilgisayarların zirvede olduklarını gözler önüne seriyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam, Mayıs 2023 yazılım ve donanım verilerini açıkladı. Oyunculardan toplanan istatistiklere dayanarak tablolar oluşturan platform, en çok kullanılan işlemci, işletim sistemi ve ekran kartı verilerini paylaştı. Ayrıca Steam kullanıcılarının sahip olduğu ortalama bilgisayar da belli olmuş durumda.

Paylaşılan istatistiklere baktığımızda; aslında pek de şaşırtıcı olmayan sonuçlarla karşılaşıyoruz. Öyle ki Intel işlemciler, NVIDIA ekran kartları ve Windows işletim sistemi, oyun dünyasının oyun kurucusu durumundalar.

İşte Steam'in güncel donanım ve yazılım istatistikleri:

En çok tercih edilen ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 3060

Paylaşılan veriler, oyuncuların en çok tercih ettiği ekran kartının NVIDIA GeForce GTX 1650 olduğunu gözler önüne serdi. Öyle ki tüm Steam kullanıcılarının yüzde 6,07'lik bölümü, NVIDIA'nın GeForce GTX 1650 modelini tercih ediyor. Dizüstü bilgisayar cephesine baktığımızda, en çok tercih edilen GPU'nun da NVIDIA GeForce RTX 3060 olduğunu görüyoruz.

En çok tercih edilen 10 ekran kartı modeli şu şekilde:

En çok tercih edilen işletim sistemi: Windows 10

Şaşırtmayan bir sonuçla daha devam ediyoruz. Steam verilerine göre oyuncuların yüzde 69,14 ile neredeyse tamamı, Windows işletim sistemi kullanıyor. Windows'un kendi kategorisinde en popüler versiyonu ise yüzde 60,51 tercih oranı ile Windows 10. Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 11 ise popülaritesini yüksek oranda artırdı.

En çok tercih edilen 5 işletim sistemi şu şekilde:

En çok tercih edilen işlemci: Intel'in 2.7 Ghz-2.99 Ghz aralığındaki modelleri

Steam'in paylaştığı veriler, kullanıcıların yüzde 67,13'ünün Intel marka işlemci kullandığını ortaya koydu. AMD ise sadece iki ayda bu farkı büyük oranda kapattı. AMD işlemci kullananların oranı %32,87'ye yükseldi. Intel'in baskınlığı, henüz mart ayında %74,76 seviyesindeydi.

Tüm Steam kullanıcıları göz önüne alındığında kullanılan bilgisayar ortalaması şu şekilde:

webtekno

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.