Cevap: Şahan Gökbakar Sordu: İntikam Peşinde Koşan Siyasetçi Kimdir?
Çok değişik bir siyasi iklimde yaşıyoruz gerçekten. Ben anlamakta zorlanıyorum.
Sayın Muharrem İnce'nin bu seçimde aday olacağı aylardır belli olan bir konu. Aslında 2018'den beri belli de, neyse.
Kendisinin bu kadar ön plana çıkmasının sebebi ne? Deprem mi? HDP mi? 6'lı masada yaşanan kriz mi? Bence hepsinin katkısı vardır ama bunlar seçimi etkileyecek düzeyde oy getirecek şeyler değil. Asıl Muharrem İnce'nin adının daha yüksek sesle söylenmesi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun eseridir. Kemal Kılıçdaroğlu aday olarak Muharrem İnce'nin önünü açmıştır.
Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve ya halkın sempati duyacağı başka biri aday gösterilseydi şu an hiç kimse kendisinden bahsetmiyordu. İnsanlar şu an boşluğa düştükleri için sayın İnce'ye sarılıyorlar.
Adaylığı aylar hatta yıllar öncesinden belli olmuş bir siyasetçiye son düzlüğe girilmişken yapılan bu baskı en kibar tabiriyle bitirme operasyonudur. Bu zamana kadar söylediği her şeyi tutması, sessizce bir kenara çekilmesini nasıl beklerler? Bunu yaparsa bir daha siyaset yapamaz. Yani mantıklı düşünürsek kendisine baskı yapan ünlüler, gazeteciler, siyasiler sayın Muharrem İnce'nin sonsuza dek siyaset sahnesinden çekilmesini istiyorlar.
Ve anlamadığım şey bunca insan neden yanlış kişiye bu baskıyı kuruyor? Aday olma denilip baskı kurulması gereken kişilerin bence sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve sayın Recep Tayyip Erdoğan olması gerekirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu bunca süredir Muharrem İnce'nin aksine çok fazla seçim kaybetmişliği var. Ve bu seçimleri belki de çok çabuk unuttuk ama şaibelerle ve hüsranlarla doluydu. Kemal Kılıçdaroğlu çok iyi bir insan olabilir ama ismi ve siyasi kimliği fazlasıyla yıprandı ve değerini kaybetti. Ülkenin en önemli seçimine bu denli yıpranmış, siyasi ciddiyetini ve güvenirliliğini kaybetmiş bir insanın aday gösterilmesi nasıl kabul edilebilir anlamıyorum. Neden bu konuda hiç bir şey söylemiyor ünlüler, gazeteciler ve siyasiler. Bu nasıl bir cürümüşlük. Koskoca CHP kendi içerisinden bir tane daha lider çıkaramadı mı bunca zamandır? Bunu göre göre susmak, olana bitene göz yummak neyin nesidir... Çok acayip.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasaya göre aday olamamalı. Neden ünlüler, gazeteciler ve siyasiler bu konuda sus puslar. Asıl halkın, kamunun baskı yapması gereken şey bu değil mi? Korkuyorlar mı? Muharrem İnce 'ye aday olma demek kadar kolay değil tabi. Ama 6'lı masa kazanmak istiyorsa kimin oylarını almak zorunda? Bence onlar kendilerini ana muhalefet yapan yüzde 25' i kaybetmemenin peşindeler. Çünkü Muharrem İnce'den alınacak oylar MİLLET'i zafere götürmez. Millet İttifakı'nın kazanmak için Recep Tayyip Erdoğan' ın oylarını alması gerekiyor. Matematik basit. Ama öncelikler bu potansiyele sahip bir aday çıkarılması gerekmekteydi.
Halk tüm unsurları ile bir araya gelip gereken kişiye gereken tepkiyi koymalı. Aksi durumlar sadece trajikomik Türk siyasitinin bir parçası oluyor.

Ben MUSTAFA KEMAL'in Askeriyim !
Ben ATATÜRK'ün kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin çocuğuyum !
Varsa bu durumdan rahatsız olan, verdiğim rahatsızlıktan ötürü ONUR DUYARIM.
İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
|