Tekil Mesaj gösterimi
Eski 05 Temmuz 2020, 12:27   #3
Çevrimiçi
Regex
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: User Tagging - Kullanıcı Etiketleme Eklentisinin Footer'daki Linklerini Kaldır

Alıntı:
İlk gönderen: Charismax İletiyi Görüntüle
Bu kadar basit değil bu .
bazılarında hepsinde değil bazılarında kişi linkleme yapıp kendi site ismini oraya ftp dizinine yol olarak atıyor. onu kaldırdıgında site teması genel hata veriyor veritabanına kadar sıkıntı oluşturur bu.. şimdi olanları demiyorum bazı özel temalı sitelerin tema yapımcıları bu sistemi kuruyor orda dikkat etmek gerekir diye düşünüyorum
Onlara da ona göre anlatım yaparız. Esasında copyright metinlerini ya da bağlantılarını kaldırmak emeğe saygı etik kuralı ve telif hakları açısından yanlıştır. Ancak gerek vBSEO'nun 2013 yılında iflas etmesi nedeniyle vBSEO linki, gerekse DragonByte® Technologies firmasının artık vBulletin 3 üzerinde çalışma yapmamasından dolayı burada belirttiğim linklerin varlığı, üreticinin çok da umrunda değil. Talep gören bir konu olduğu için bu gibi eklentilerin footerdaki linklerinin kaldırılması yönünde anlatımlar hazırlamıştım.

Dediğin doğru, ama bu konu için değil. Mevcut senaryoya göre bir çözüm izlemek gerekiyor yani. Şöyle ki küçük bir koşul kodu yazarak, yazılıma şunu soruyor geliştirici. "Footer'ı kontrol et. Eğer değişkene atadığım link footer'da yoksa hata ver ve site yayınını engelle". Aslında bu eklenti için bile böyle bir yapı mevcut. Bu yüzden direkt copyright kodunu değil, farklı bir satırı kaldırarak çözülüyor. İlgili global_start.php'yi incelersen dediğim şeyi anlarsın.

Bazı yazılımcılar da bu koşul kodunu Base64 gibi data encoderlarla şifreleyebiliyor. Bu durumda web yöneticisinin kriptografi bilgisi yoksa kod bulunamıyor ve dolayısıyla da link kaldırılamıyor.

Dediğim gibi bir yapıyı önce incelemek, buna göre de bir çözüm sunmak gerekliliği yatsınamaz. Burada bu şekilde anlattığım için x bir eklentide ya da yazılımda da aynısı denenirse başarılı bir sonuç alınamayacaktır. Her sistem, her yazılım için farklı bir gerçek hayat senaryosu uygulamak şart.

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.