Néboa - İspanyol yapımı gizem-gerilim türü bir dizidir.
Xosé Morais, Víctor Sierra ve Alberto Guntín tarafından yaratılmış ve yapımcılığını RTVE (Corporación Radiotelevisión Española, yani İspanyolca Radyo ve Televizyon Kurumu) ve Voz Audiovisual üstlenmiştir.
Olayların geçtiği yer olan Galiçya'da küçük bir adada, karnaval sırasında bir seri katil tarafından yapılan cinayetlerin araştırılmasını konu ediniyor.
Bu küçük yer (İspanya) Galiçya'da, A Coruña açıklarındaki hayali Néboa adasıdır.
Olaylar Entroido karnavalının ilk gecesinde yeniyetme bir kızın cesedinin bulunmasıyla başlıyor. Katil, 1919 ve 1989 yıllarında yapılmış seri cinayetleri taklit ediyor. Halk bu cinayetleri yapanın Urco - halk hikayelerinde bahsedilen kurt başlı adam- olduğunu düşünüyor. Seri katil her maktulün yüzüne Urco maskesi takar.
Üç "Sivil Muhafız" ajanı Mónica Ortiz, Carmela Souto ve Teğmen Ferro gizemi çözmeye ve olabilecek cinayetleri önlemeye çalışır.
15 Ocak 2020'de yayına girmiş ve 4 Mart 2020'de final yapmıştır.
8 bölümden oluşan 1 sezonluk dizidir.
Dili İspanyolcadır.
Dublajı ya da İngilizce/Türkçe altyazısı var mıdır bilmiyorum lakin RTVE'nin kendi sitesinde ücretsiz bir şekilde bulunuyor.
Uzun bir aradan sonra tekrar başladım çünkü daha önce askere gittiğim için bitirememiştim. Bu sefer bitirmekte kararlıyım. Çok uzun ara olduğundan ilk bölümden izlemeye koyuldum ve henüz 2 bölüm bitirdim. Sonuç olarak şimdilik heyecanlı benim için.
IMDb puanı 6.6 fakat yorumlarda aslında daha iyi bir şekilde anlatılabileceğini, daha sağlam proje olabilme potansiyelinden bahsedilmiş.
Benim içinse tek sorun ispanyolcayı aşırı hızlı konuşmaları ve çok iyi bilmediğim, fazla hakim olmadığım için zorluyor. Yine de ben sevdim.