Tekil Mesaj gösterimi
Eski 10 Aralık 2022, 20:22   #2
Savay
Savay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Haftanın Konusu; Kıyaslamak bir hastalık mıdır?

Herkes kendini birileriyle kıyaslama yapmanın dediğin gibi bir motivasyon kaynağı olabileceğini söyler lakin her kişide bu şekilde yürümez işler.
Ben de senin görüşüne katılıyorum, sanırım bu tam olarak doğru değil.
Çünkü bazı kişilerde bu ters tepiyor. Kimi çocuklar (tabii yetişkinler de olabilir) aileleri onları başka- daha başarılı akranlarıyla kıyasladığı için içten içe kötü olup, yetersiz, bir işe yaramaz olduklarını düşünüyorlar ve haliyle ailesinin haberi olmadan depresyona bile girebiliyorlar. Bu şekilde bunalan, üniversite sınavından geçemediği için intihar eden çok kişi gördüm, duydum, okudum.

Gelelim bunun yarattığı kıskançlığa.
Eğer bir kişi- ki bunu genelde yetişkinlerde gördüm- kendini biriyle kıyaslayıp yetersiz kaldığını düşünüyorsa buradan yola çıkarak kafasında bazı kuruntular yapar ve aslında bu kuruntuları defetmek için saçma sapan tavırlara bürünür; haliyle çocukça davranarak yanlış hal ve hareketler içinde bulunarak lüzumsuz işlere kalkışır. İşte bunun adı kıskançlık. Sonrasında kıskançlığa bir kılıf uydurur. Uyduruk şeyle de hislerini örtbas etmeyi hedefler.

Her neyse, ben sadece kendimi kendimle kıyaslarım. Her zaman da böyle gelişmeye devam ederim.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.