Tekil Mesaj gösterimi
Eski 21 Eylül 2022, 03:15   #1
Çevrimdışı
Sürmenaj
Avatarsız Forumel Üyesi
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Nutuk’un Kopyası ve Atatürk’ün Su İçtiği Tas Efes Selçuk’ta Sergileniyor

Nutuk’un Kopyası ve Atatürk’ün Su İçtiği Tas Efes Selçuk’ta Sergileniyor


Efes Selçuk’ta kurtuluşun 100. yılına özel olarak etkinlikler devam ediyor. Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan “100. Yılın Işığında Atatürk’ün Gölgesinde” Fotoğraf Sergisi’nde Atatürk’ün 10. Yıl Nutkunun kopyası ve Mustafa Kemal Atatürk’ün su içtiği tas sergileniyor.


Efes Selçuk’un kurtuluşunun 100. yılında Selçuk Efes Kent Belleği’nde açılan “100. Yılın Işığında Atatürk’ün Gölgesinde” sergiye ilgi büyük. Uzun yıllar süren çalışmalar sonucu dijital ortama aktarılan Atatürk’ün Efes Selçuk’a gelişlerinde çekilen fotoğraflar ve kentte gerçekleşen milli bayramlar, anma ve kutlamalarda çekilen fotoğraflardan oluşan sergide Atatürk’ün 10. Yıl Nutkunun kopyası da sergileniyor.


ATATÜRK’ÜN SU İÇTİĞİ TAS SERGİDE
“100. Yılın Işığında Atatürk’ün Gölgesinde” adlı serginin en dikkat çekici parçası ise Mustafa Kemal Atatürk’ün su içtiği tas oldu. Efes Selçuk’ta yaşayan Girit göçmeni Fatma Irmak’a ait olan tas, 9 Şubat 1924’te Atatürk’ün Efes Selçuk ziyareti esnasında o sıralarda 5 yaşında olan Fatma Irmak tarafından Atatürk’e su ikram edilirken kullanılmış. Bir asırlık hikâyesi olan bakır tas da artık Selçuk Efes Kent Belleği’ne emanet. Atatürk’ün su içtiği bakır tas, Selçuk Efes Kent Belleği’ne Atakan Çiğdem tarafından bağışlandı.