Tekil Mesaj gösterimi
Eski 31 Temmuz 2022, 11:01   #5
Hikaye
Hikaye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: İslamiyette Cahiliye Dönemi

günümüzde dine değil de devlete tapmaktam ileri gelen bazı çarpıtmalar/saptırmalar oluşturduklar kendi akıllarına göre. taptıkları şey adaleti emreden, iyiliği, hakkı, hukuku hatırlatmayı, insan haklarına sahip çıkmayı tamamen hiçe sayıyorsa. ee o zaman kusura bakmayın ama bildiğiniz islam dininin tarif ettiği allaha inanıyorsunuz demekte zorlanırım açıkcası.

dinin tavsiye ettiği adalet gibi hoşgörü gibi insanlık ve cömertlik, tevazu gibi ya da hukuk önünde eşitlik gibi bir çok değerleri ülkeler genelinde sıralamaya koymuşlar. çok güzel bir bilimsel çalışma yapmışlar. 2010 yılında sanırım yayınlanmış, devam ediyor mu bu çalışma bakmak lazım tabi. buna göre islamın öngördüğü tavsiye ettiği değerler bakımından norveç, danimarka, isveç mesela daha islami çıkıyor ülke olarak. halen kendilerini islam ülkeleri olarak gören ülkelerde 40lardan 50lerden sonra ancak listeye griyor. işte bu çok net bir şeyi ortaya koyuyor. senin dindar olduğunu iddia etmenin bir anlamı yok eğer eylemlerine yansımıyorsa. istersen her yıl hacca git, sabah namaza git. cumayı kaçırma. bir hayvana eziyet ediyorsan, kul hakkı yiyorsan senin o namazlarının haccının bir büyük bir faydası da yok anlamı da. malesef çok çok bir acı tablo bu.

günümüzdeki bağnaz ve yobaz yaklaşım hepimize zarar veriyor. çıkıyor bir hoca diyor ki, islam dininde hoşgörü varmış diyor, yok böyle birşey bizim dinimizi bozmaya çalışıyorlar falan. takmış fesini giymiş cübbeyi kürsüde saldırıyor insafsızca. yunus emrenin, mevlananın kemikleri sızlıyordur eminim. hangi akım bunları besliyor artık bunu sizin takdirinize bırakıyorum. çünkü her insanın bakış açısı ve sorunu gördüğü yer başka. ama ben bulunduğum penceremi ve bakış açımı seviyorum bunu da belirmiş olayım ;p

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.
bir balıkmışım,
insanlar arasında yüzüyormuşum.