Cevap: Dune
Kişisel yorumum da şudur;
ilk kitabını bitirmiş bulunuyorum. hem çok sevdim hem de zaman zaman nefret ettim. öyle bir dil, öyle bir işleyiş işte. 1. ve 2. bölüm çok ağırdı. olaylar bir türlü gelişmiyor, gelişmesi gerektiği yerde sarkıtılıyordu. fakat 3. bölüm olan "peygamber" bölümü gerçekten hoştu.
--- spoiler ---
jessica'dan niye bilmiyorum fakat nefret ettim. o kendine has kibri yüzünden zar zor okudum bölümlerini.
dük leto neredeyse kafamda game of thrones'un reisi tony stark gibi bir şeydi. enteresan, açıklama olmaksızın bir şekilde yitip gittiği için öfkelendim.
bu kitabın problemi bu. derinlemesine açıklama yapması gereken yerlerde hiçbir şey yapmıyor, hiçbir şey söylememesi gereken yerlerde gereksiz uzuyor.
fakat yine de müthiş bir kitap. paul'ün yaradan'a binişi falan gözümde avatar filmindeki sahneyi canlandırdı. neredeyse aynı kafa anlarsınız ya?
--- spoiler ---
sözün özü; çok uzun ve yorucu bir kitaptı. herkesin sevebileceğini sanmıyorum. kahramanlık hikayesi verecekmiş gibi bir havası var olayların fakat hiç öyle olmuyor. ilgi çekici topluluklar, ilgi çekici fantastik kavramlar için bile olsa okunması gerekiyor bence. devam kitaplarını okuyacak mıyım? elbette. hemen mi okuyacağım? asla...
|