Tekil Mesaj gösterimi
Eski 12 Temmuz 2022, 16:39   #10
Silencio
Silencio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Gülse Birsel'in Disney+ Filmi "Yılbaşı"nın Kadrosu Tamamlandı

Açıkçası bütün bu işleri "Gürse Birsel" ismi üzerinden kıyaslamak çok yanlış oluyor. Çünkü, o sadece bir senarist.

Bu haberin onun adı üzerinden yapılmasının da bir sebebi var. Çünkü kendisi ülkemizin en iyi sitcom yazarıdır. Ve projede adı önlerde yer alır. Bu projeyi Ali Atay yönetiyor olsaydı muhtemelen haber onun üzerinden yapılacaktı. Kadroda ismi çok ön planda olan oyuncular olmasına rağmen beni heyecanlandıran tek isim Gürsel Birsel. Ve şunu da unutmamak gerek bu oyuncu kadrosunu, yönetmeni, kast ekibini Gürsel Birsel seçmiyor. Disney kendisinden kapsam ve özelliklerini belirterek bir proje oluşturup senaryo yazmasını istemiştir. Ama gerisine karışacağını (karışabileceğini) pek sanmıyorum.

Ama yazmakla iş bitmiyor. Bahsi geçen tüm dizilerde en ufak pay belki de senaristin. Yanlış anlaşılmasın, bir içerikte en önemli şey metindir. Dizi, film çekiyorsanız senaryo çok önemlidir. Senaryo güzelse o işin iyi olma ihtimali vardır. Senaryo kötü ise o iş asla iyi olamaz. Gürse Birsel bu konuda oldukça iyidir. Senaryolarını alıp okuduğum için bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Ama senaryonun iyi olması sadece işin iyi olma ihtimalini ortaya çıkarır o kadar. Yönetmen, oyunculuk, kast bunların rolü çok daha fazla. Yönetmen iyi olmazsa, oyuncu kadrosu istenileni yapamazsa ya da yetersiz kalırsa, yapımcı bir çok şeyden kısarsa zaten iyi bir şey izlemek mümkün olmaz. O yüzden Gürse Birsel ismi üzerinden bunu tartışmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Diziler sizin tabiriniz ile batmış olabilir ama bu senaryonun kötü yazıldığı anlamına gelmez.

Ayrıca bildiğim kadarıyla 2 - 3 bölüm sonra biten bir projesi de bulunmuyor.

Öte yandan bu dizi değil, bir film projesi. O yüzden Gürse Birsel'in ismi üzerinden kıyaslama yapabileceğimiz, onun kaleminden çıkan tek bir sinema filmi var, o da Aile Arasında. Bence ülkemizde 2000 yılından sonra çekilmiş en iyi komedilerden biri.

Ben MUSTAFA KEMAL'in Askeriyim !
Ben ATATÜRK'ün kurduğu TÜRKİYE CUMHURİYETİ'nin çocuğuyum !
Varsa bu durumdan rahatsız olan, verdiğim rahatsızlıktan ötürü ONUR DUYARIM.

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.