Tekil Mesaj gösterimi
Eski 12 Temmuz 2022, 13:05   #8
Mezarkabul
Mezarkabul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Gülse Birsel'in Disney+ Filmi "Yılbaşı"nın Kadrosu Tamamlandı

Ben @Sürmenaj ve @Leydihan'a katılmıyorum. Ben "Avrupa Yakası"ndan aldığım keyfi "Yalan Dünya" ve "Jet Sosyete"den aldım. Hatta ben "Avrupa Yakası" dizisinden Ata Demirer ayrıldıktan sonra aynı keyfi alamadım. Sonradan katılan karakterleri sevemedim. Özellikle Şahika karakterini...

Gelelim "Yalan Dünya" ve "Jet Sosyete"nin tutmamasına... Gerçi tutmadığı kısmına da pek katılmıyorum. Yalan Dünya 3 sezon oynadı. Jet Sosyete 2+1 sezon oynadı.
Özellikle son 10 yılda TV'de yayınlanan dizilere bir göz atın. Hep birbirinin benzeri diziler. Biraz farklı olanlar ise Kore uyarlaması... Uyarlarken ise yine ülkemizdeki dizi sektörüne uygun hale getiriliyor.

Avrupa Yakası ile aynı dönem yayınlanan diziler: Acı Hayat, Ihlamurlar Altında, Çapkın, Sihirli Annem, Emret Komutanım, Gümüş, Bir İstanbul Masalı, Hayat Bilgisi

Yalan Dünya ile aynı dönem yayınlanan diziler: Karadayı, Pis Yedili, Behzat Ç, Geniş Aile, Muhteşem Yüzyıl, Öyle Bir Geçer Zaman ki, Adını Feriha Koydum, Lale Devri

Jet Sosyete ile aynı dönem yayınlanan diziler: Sen Anlat Karadeniz, Erkenci Kuş, Kızım, Bir Zamanlar Çukurova, Avlu, Yasak Elma

"Avrupa Yakası" ve "Yalan Dünya" dönemlerinde halen komedi izleniyordu. Zaman içinde Komedi seven kitle azaldı. Bir çoğu TV'den uzaklaştı. Günümüzde yaz dizilerinin çoğu komedi olarak başlıyor. Kışa doğru drama dönüyor ve final yapıyor.

Oyuncu kadrosu konusuna katılıyorum. "Jet Sosyete" kadrosu, "Avrupa Yakası" ve "Yalan Dünya" kadar iyi değildi.

Yılbaşı filminin kadrosu Gülse Birsel'in önce yapımları yanında zayıf kalıyor. Belki de senaryoya uygun kast budur. Ben Gülse Birsel ne yapsa izlerim. Çünkü komedi ülkemizde nesli tükenen bir tür. Gülse Birsel de bence bunu gayet iyi yapıyor.

"İlim Çin'de bile olsa ara." dediler.
Onlar aklı bir kutuya kilitlediler.