Tekil Mesaj gösterimi
Eski 29 Haziran 2022, 10:50   #1
windflower
windflower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
sag Sabırlı Olana İyi Şeyler Gelir

Sabırlı Olana İyi Şeyler Gelir

Bekleyen, sabrın değerini bilen, başarıları özveri, çaba ve tahammül ile elde edilenlere iyi şeyler gelir.

Çünkü bizden ölçülülük talep eden her şey etrafımızda bir coşku ve umut halesi yayar.

“Ekmek ve ekmek” arasında çok fazla “dua etmek ve beklemek” olduğunu bilen insanları seviyorum. Çünkü çaresizlikle karşılaştığımızda güçlü olmak, istediğimiz her şeyin ne zaman geleceğini bilmemenin belirsizliği ile karşılaştığımızda kafamız karışmamak çok önemlidir.

Unutma ki bahar da geri gelir

Bir kış boyunca babamın ateş için oduna ihtiyacı olduğunu hatırlıyorum. Bu yüzden ölü bir ağaç aldı ve onu doğradı. Ama sonra, ilkbaharda, ağacın solmuş gövdesine yıkıcı bir şekilde baktı ve yeni dalların filizlendiğini gördü. Babam dedi ki:
“Ağacın öldüğünden emindim. Kışın tüm yapraklarını dökmüştü. O kadar soğuk görünüyordu ki, dalların hepsi kırılmış ve yere düşmüş, sanki gövdede tek bir yaşam izi kalmamıştı. Ama şimdi görüyorum ki hayatın içinde hala devam ediyor.”

Döndü ve bana dedi ki:
“Bu dersi asla unutma. Kışın asla ağaç kesmeyin. Olumsuz zamanlarda asla olumsuz kararlar vermeyin. En kötü ruh halindeyken asla önemli kararlar vermeyin. Beklemek. Sabırlı ol. Fırtına geçecek. Unutma, bahar her zaman geri gelir.”

Her şey olur, her şey geçer, her şey dönüşür

Her ödül gelecek, çünkü zaman, istenmeyenlerin kapılarını kapatmaktan, acıyla savaşmamıza ve umudumuzu uyandırmamıza yardım etmekten sorumludur. Bu yüzden içinizde yeni arzuların uyanacağı an gelecek ve hayatınızda iyi bir şey olacak.
“Geçici duygularla kalıcı kararlar verme hatasına düşmeyin” sözünü mutlaka defalarca duymuşsunuzdur . Bu cümle, sabrın büyük değerini, kendimizi sakinleştirme ve olayları perspektife koyma yeteneğini anlatır.

Çünkü en iyi zamanı beklemeden hareket edersek, muhtemelen kendi aksiliklerimize neden oluyoruz. Bu da bizi parçalayacak ve kendi duygusal molozlarımız arasında umut bulmamızı çok zorlaştıracak.

Sabrınız üzerinde çalışmak ve kendinizi tanımak

Nasıl bekleyeceğini bilmek, kendini bilme sabrını, durup düşünmeyi ve kendimizden emin olmayı gerektirir. Bunlar, dünyayı daha büyük bir anlayış ve akıl sağlığıyla tasavvur edebilmek için teşvik etmemiz gereken yönlerdir.
. Ancak onun aracılığıyla çok yüksek bir bedel ödemeden arzuladığımız şeylere ulaşabiliriz. Fakat sabrımızı geliştirmek, daha ihtiyatlı olmak ve beklemeyi öğrenmek için ne yapabiliriz?

Nefes almak

Derin nefes almak her zaman bir şeyler üzerinde düşünmemize yardımcı olacak iyi bir kaynaktır. Diyelim ki, bir şekilde iç diyaloğumuza bir duraklama sunuyoruz.

Acelenizin ve sabırsızlığınızın nedenini keşfedin

Sizi dürtüsel ve sabırsız davranmaya iten nedenleri düşünün. Zamanınızı düzenleyin ve kendiniz için yeni öncelikler belirleyin. Bu, kendinizi tanımanıza yardımcı olacak ve yoğun anlarda sizi sakinleştirecektir.

Sabırsızlığınızı yoğunlaştıran şeyleri veya insanları tanımlayın

Bazen çevremizdeki insanlar veya durumlar, düşünmeden hareket etmemize neden olan içimizde çatışmalar yaratır. Bunu bir düşünün ve aklınızda tutmaya çalışın.

Sabırsızlığınız işe yarar mı? haklı mı?

Bu iki soruyu tamamen samimi bir şekilde yanıtlayın ve tekrar eden ve doğru yapmanızı imkansız kılan davranış kalıplarını sakince araştırın.

Acele etmeyin ve beklenmeyeni bekleyin

Jeff Foster’ın bunu özetleyen belirli bir alıntısı var: Hikayeler ne kadar “kötü” olursa olsun, her zaman yavaşlamaya, nefes almaya ve her şeyi çözmeye çalışmaktan vazgeçmeye, kendi sonuçlarınızdan kaçmaya, bir kez daha nefes almaya teşvik ediliyorsunuz. …”

Sabır armağanını geliştirmek, diğer herhangi bir öğrenme türü gibi ölçülü olmayı gerektirir. Bu yüzden kendi hayatımızın kitabını okurken, onu yazarken ve yeniden yazarken ve her geri dönüşün ve her yeni gülümsemenin tadını çıkarırken hoşgörülü davranmalısınız.

Alıntı