Tekil Mesaj gösterimi
Eski 23 Mayıs 2022, 03:28   #8
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Haftanın Konusu ; Bir İlişki Bittiğinde Neden Karşı Tarafı Suçlarız

Şu zamana kadar; gerek kendi aşk hayatım gerekse arkadaşlarımın aşk hayatında “ayrılmak istiyorum” deyip “hadi ayrılalım” diyeni görmedim. Hep nedeni sorulur ve bu nedenler anlatılırken karşı tarafı suçlama eğiliminde oluruz. Herkes aslında hatalarını görür fakat bu hataları değiştirmeye meyilli değildir. Karşımızdaki kişiyi değiştirerek yürütebileceğimiz ilişki; ya da sürekli kendimizde hata arayıp kendimizi değiştirdiğimiz bir ilişki ne kadar sağlıklı olabilir ki? Böyle birşeyi de karşı taraftan beklemek doğru olmaz. Herkesin ilişkilerde bir sınırı vardır ancak o Sınırlar ihlâl edilip toksik ilişkiye dönmüşse, aynı pencereden hayata bakamıyorlarsa, hoşlanmayan davranışlar yapılmaya devam ediyorsa yolları ayırmak en doğru karardır.

“insanların birbirini tanıması İçin en iyi zaman ayrılmalarına en yakın zamandır.” demiş Dostoyevski. Sevgiyle “merhaba” diyerek ilişkimize başlamışsak, her şey için teşekkür ederek “hoşçakal” diyebilmeliyiz.