Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Haziran 2020, 03:03   #1
Çevrimdışı
Tomris
Tomris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Standart At Kestanesinin Faydaları

At Kestanesinin Faydaları

At kestanesi*-*Aesculus. (Bitki türü)

·*********At Kestanesinin Faydaları

·*********At kestanesinin faydaları arasında ilk sırada, at kestanesinin kırışıklık giderici etkisinden söz etmek gerekmektedir.

·**********At kestanesinin faydalarından cilt bakımında yararlanılması sebebiyle, at kestanesinden elde edilen bir takım cilt bakım ürünlerinin kullanımı cilt bakımında gereklidir.

·*********At kestanesinin faydaları arasında, bu nedenle ilk sırada, at kestanesinin kırışıklık giderici özelliğinden söz etmek gerekir.

·*********At kestanesinin faydalarından bir tanesi de damar büzücü etkisidir. Cilt bakımında etkin fonksiyonu olan bu özellik sayesinde, sarkan ciltlerin derisinin toparlanmasını sağlayan bir etkisi bulunmaktadır. At kestanesinin kullanım alanlarından bir diğeri de, botox etkisi gösteren cilt bakım ürünlerinin içeriklerinde kullanılıyor olmasıdır.

·*********At kestanesinin faydaları arasında, varis şikayetlerini azaltan bir etkiden de söz etmek mümkündür. Varis problemi olanların kullanabileceği at kestanesi, dolaşımı düzenlerken, bunun yanısıra varis ağrılarını hafifletmeye de yardımcıdır. At kestanesinin faydalarından bir diğeri de basura karşı iyi gelen etkisidir. At kestanesi, hem kılcal damarlardaki kanamayı durdurabilecek bir etkiye sahiptir; hem de damar esnekliği sağlayan bir özelliği bulunmaktadır.
At kestanesinin faydalarından bir diğeri de, sürekli ayakta durmak ile kendisini belli eden venöz yetersizliğine karşı iyi gelmesi; ve şikayetleri azaltmasıdır.

·*********At Kestanesi Kullanımı:

At kestanesinin faydalarından sonra, at kestanesi nasıl kullanılır sorusunun sorulması gerekmektedir.At*kestanesi nasıl kullanılır sorusunun yanıtı: çay, kapsül; ve dışarıdan kompres şeklindedir.

DikkatBunun dışında, yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, at kestanesinin zehirli bir bitki olduğu unutulmamalı; ve sadece tohumlarından, at kestanesi hakkında bilgi sahibi olan kişiler yardımı ile kullanılmalıdır.
At kestanesinin zehirli bir bitki olduğu hatırlatılarak, at kestanesinin zararlarından da söz edebilmek gerekmektedir. At kestanesinin zararlarına maruz kalmak istemeyen hamile bayanların, at kestanesini, doktorun haberi dışında kullanmamaları önerilmektedir

. Vücudunda kanama problemleri yaşayanlar; ve kan inceltici ilaçlar kullananlar için de at kestanesinin zararlarından söz etmek olasıdır. At kestanesinin zararları arasında bulantıdan; ve kaşıntıdan da söz etmek gerekmektedir

. At kestanesinin zararlarından bir başkası da böbrekler üzerindeki etkisidir. At kestanesinin böbreklere zarar vermemesi için yüksek dozlarda kullanılmaması gerekmektedir.

At kestanesi ne kadar zehirli sorusunun yanıtı ise şu şekilde verilebilir: at kestanesi, hayati önem taşıyabilecek kadar zehirlidir…

*Bu nedenle, at kestanesi kullanımında hazır olan ürünler tercih edilmeli; ve at kestanesinin sadece tohumları kullanılmalıdır.

*




İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.