Tekil Mesaj gösterimi
Eski 13 Nisan 2022, 05:02   #19
R5
R5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Erkek terörü nasıl bıtecek?

Alıntı:
İlk gönderen: Sürmenaj İletiyi Görüntüle

Benim için insan bile değiller de toplum için sözde din adamı görüldüğü için öyle dedim. Doğru, orada ''sözde din adamı!'' demeyi unutmuşum. Türk doktoru yakalamış beni hemen. (:

Terörün önünde ''erkek'' adının geçmesinden hazetmiyorsunuz erkek olduğunuz için, yapan kadın olsa ben de hazetmem.
Hak etme meselesi değil
Bir eylem kötüyse herkese kötüdür.
İşleyenin ve işlenilenin niteliği kötülüğü değiştirmez.

Doktora şiddet, kadına şiddet, işte askere şiddet bu kavramların hepsine karşıyım. Herkes eşitse herkese uygulanan hatanın da cezası eşit olmalıdır.

Toplum şiddeti konuşmalı ve net bir ceza belirleyip ayrımsız herkese uygulamalıdır. Ceza indirme, pişmanlık falan bu tarz şeyleri ben hezeyan ve hukuk garabeti olarak görüyorum. Çünkü cezada amaç suçun karşılığıdır. Sonraki süreç değil.

Bana çok saçma geliyor birine 20 sene ceza verip indirimle falan 12 sene yatırtmak..

Ya cezayı 12 vereceksin indirimsiz olacak ya da 20 sene hak ediyorsa 20 sene yatacak. Bizim hukukumuz maalesef garabet kanunlarla doludur. Zaten hakim diye de bir şey yok. Ne kadar çok kanun o kadar çok az adalet. Hantal hukuk yapısıyla şiddetle mücadele edilemez.

Mesela birine şiddetin cezası atıyorum 10 sene olacak. O kişiyi 10 sene yatıracaksın ayrımsız, uygulayacaksın kanunları.. Kadın erkek ayrım gözetmeyeceksin . Ancak kesin kanıtlı durumdan bahsediyorum. Suç kesinse ama yasa aynen uygulanmalıdır. İftira durumunda aynı ceza iftira atana iki kat uygulanmalıdır.
Çünkü iftira diye de bir şey var.. Netlik ve kesinlik şart..
Suç kesinse ceza verilmezse yeni suçlara teşvik eder.

Bir de toplumda infial yaratma diye bir hezeyan bu da çok saçma bir şey.. Adaletin gerçekleşmesi diğer insanların tepki gösterip göstermemesine bağlı değildir.

Toplumdaki özel gruplara özel kanun çıkarırsanız ama eşitlik fikrini öldürürsün. O zamanda adalet diye bir şey kalmaz. Kaş yapayım derken göz çıkarırsınız.

Türkiye zaten günü kurtarma derdinde olan küçük zekalı insanlar yüzünden bu hale geldi. Bu ülkede hakiki meseleleri hiç tartışamazsın..Geniş bakmayınca geniş düşünemiyorlar.

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA

Konu R5 tarafından (13 Nisan 2022 Saat 05:13 ) değiştirilmiştir.