Tekil Mesaj gösterimi
Eski 09 Nisan 2022, 18:53   #22
R5
R5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Atatürk'e dil uzatmak

Alıntı:
İlk gönderen: Sürmenaj İletiyi Görüntüle

Böyle dersen, fikir özgürlüğü adı altında sana da hakaret ve lanet okuyanlar olur. Kimse kendine hakareti veya kırıcı eleştirileri kabul etmez; -ki değerlerine de hakaret ettirmez.
Bir cümleyi söylemek özgürlükse karşıtı, tersini ve karşıt tersini söylemek de özgürlüktür.. Fikir ve düşünce de kaldığı sürece hiçbir şey suç olmaz. Hiç kimseyi de fikirleri yüzünden kategorize edemeyiz..

Ben hakaret denen net tanımı asla yapılamayacak bir şeyin hiç kimse için suç olduğunu kabul etmem zaten..
Küfür iftira bunlar ayrı bunlar suçtur tanımları nettir..

Bu konudan ayrı olarak değer lafı beni çok rahatsız eder.. Yakında Değerin Değersizliği, Değersizliğin Değeri diye bir yazı yazacağım.

Batı insanı ile doğu insanın farkı burada zaten, batı insanı en büyük değeri insan kabul eder.. İnsana değer verir. Doğu insanı sürekli kendine bir değerler çıkarır ve altında ezilir.. Din der, vatan der, milli kahramanlar der.. Dine hakaret, devlete hakaret, falanca insana hakaret diye Türkiye'de şuan ne rezillikler işleniyor hiç fark etmiyor musun bunları?

O kadar saçma kanunlar var ki TCK'da hangi birini söyleyeyim.. Doğu da bu yüzden fikir özgürlüğü yoktur.. Her gelen karşısındaki muhalefeti susturur..

Ben cumhuriyetçiyim sonuna kadar Bu konularda bu tarz insanlarla çok tartışmış biriyim.. Bu kendi fikrim.. Yani Cumhuriyet ideolojisine inanıyorum.. O ayrı bu benim kendi fikrimdir.. Ama insanlara sansür uygulanmasını asla kabul etmem.. Bu ülkedeki sorunların zaten özünde sözün gücüne değil de, gücün sözüne inanmak geliyor..

Neden hiç Türk felsefeci yok hiç düşünmedin mi? Çünkü o kadar çok eleştirilemez, sorgulanmaz şey ile büyüyoruz ki çocuklukta.. Sonra da düşünce dünyamız kısır oluyor işte.. Mesela aşağıdaki rezilliği başka bir medeni ülkede göremezsin..

https://www.gazeteduvar.com.tr/cumhu...-haber-1536555

Bana hakaretten demişsin de ben zaten hakareti suç kabul etmeyen biriyim.. Çünkü net tanımını yapmak imkansızdır.. Onurlu olmak için cesaret, cesaretli olmak için de dürüst olmanız gerekir. Gerisi boş.. Sansür nerede olursa olsun sansürdür..

Neyse bu benim fikrim

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA