Tekil Mesaj gösterimi
Eski 06 Nisan 2022, 23:49   #17
R5
R5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Atatürk'e dil uzatmak

Dil uzatanları ben de sevmem ama kendi doğrularıma göre fikir özgürlüğü sonsuzdur. Herkes ve her şey eleştirilebilir, ben derim ki Allah’a bile lanet dahil her şeyi söylemek ifade etmek özgürlüktür.. Ama eylemlere gelirsek kimse bir başkasının değerine zarar veremez.

Bir cumhuriyetçi olarak Atatürk’ün bu tarz değilde daha aydın bir biçimde anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Her yasak nefret getirir.. Sen neyzen tevfik öbürü başka bir şey küfür hakaret bunlar güzel şeyler değil toplumu gerer.. İşin felsefesi verilmeli, yoksa Kenan Evren tipi Kemalizm’i de ben sevmem. En güzel şeyler, en büyük doğrular bile çirkin insanların, yobaz zihniyetletlerin elinde dogmalaştırırlır.

Esas eşitliktir.. Atatürk’ün yaptığı her şeyde toplumu eşitlemek için yapılan doğru şeyler..

Qasem ile olan bu konudaki tartışmam da beni Atatürk’ü savunduğum için banlamıştın.. Neyse eski konulara girmeyeyim ama tabu haline getirmeyin daha derinlikli bir sevginiz olsun..

Mesela Atatürk’ü seven birisi Amerikan sevdalısı olamaz. Olursa o Atatürkçü değildir yalancıdır. Çünkü Atatürk’ün tüm felsefesinin özü anti emperyalist olmaktır.. Nato hayranı olan hiçbir kimsenin Atatürkçü olduğuna inanmıyorum şahsen

Benim düşünce özgürlüğü üzerine yazdığım yazıyı mutlaka okuyun..

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,
Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,
Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,
#SOMA