Elbette android kullanan bizim gibi manyaklar içinde ios pişmanlık olabilir mesela. Nasıl pişmanlık olabilir onuda anlatayım izin verirseniz.
Aldığınız herhangi bir cihaz için üreticilerin size verebileceği güncelleme süresi 3 yılı geçmez. Bu süre sonunda cihazların güncelleme desteği kesilir. Kullanım şeklinize bağlı olarak telefonu ne kadar sürede şarj ettiğiniz yada ne tür uygulamalar kullandığınıza bağlı olarak telefonunuzun çip donanımı eski performanslarını kaybederler.
İki tür telefonu ele alalım. Bir yanda android sürümlü herhangi bir telefon, bir yanda ios paketli apple telefon.
Bu iki telefon hor kullanılmış olsun. Bunun sonucunda her iki telefon da uygulama açılış tepki süreleri, kullanım akışkanlığı, aşırı ısınma gibi sebeblerden düşer. Evet apple olsada böyle. Sonuçta uzaylı teknolojisi kullanmıyorlar.
Bu senaryoda olan her iki telefonu kurtarmamız için ne yapmalıyız? evet alım gücünüz yüksekse telefonu değiştirin.
Ama alım gücünüz yoksa size olacakları söyleyeyim. Apple telefonlar için servise göndermekten başka çareniz yok. Tabi bol sıfırlı servis ücretini göze alabiliyorsanız.
Android telefonlar için servis harici binbir seçenek mevcut. Şarjı mı ölüyor? Yeni batarya alın. Güncelleme almadığı için kasıyor mu? Bağımsız os yükleyin. Akabinde birde işlemcisine hızaşırtma yaptınız mı? tamam. Telefonunuz eski gücüne kavuşacaktır.
Hem apple hem de herhangi bir android cihazını kullanmış biri olarak ki şu an Oneplus 9 pro kullanıyorum. Geçmişte de uzun süre kullanmasamda işim gereği elime çok iphone cihazı geçti kurcaladım. Bizim gibi tech sevdalılarına apple şu an deyim yerindeyse gelemiyor. İstesem apple'da alırım alım gücüm yaşadığım yere göre gayet iyi çünkü.
Apple nenelerin dedelerin hatta beş yaşındaki çocukların bile kullanabileceği telefonlar üreten bir firma.Stabil mi evet stabil. İyi yanları da var. Ama telefona telefon demem benim olmadıkça diyorum.
Hızaşırtma yapamadığım, kernel'ini değiştiremediğim, firmware'sini kurcalayamadığım telefon benim değildir.

Benimseyemem.
Tabi herkesin hedefi farklıdır. Herkes bizim gibi tech gurusu olmak zorunda değildir.