Tekil Mesaj gösterimi
Eski 01 Nisan 2022, 02:09   #1
Çevrimdışı
DieseL
DieseL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Bir eczacı bile bile verdiği fazla ilaçtan vebale girer mi?

Bir eczacı bile bile verdiği fazla ilaçtan vebale girer mi?

SORU:

Ben eczacıyım. Kimi zaman hastaların getirdiği reçetelerde abartı görüyorum. Mesela bir kutu ile tedavisi mümkün olana üç kutu yazmış. Hastanın onu tüketmeyeceği ve israf edeceği kesin. Ben eczacı olarak bunu bildiğim halde ilacı vermekle günaha girer miyim?
CEVAP:
Hastaya ilaç yazılmasında yasal yetki doktora aittir. Eczacının ilaç tekdir etme yetkisi yoktur. Buna göre de böyle bir hatadan mesul olmaz. Çok kesin bir bilgi ile ortada yanlış olduğunu görürse hastayı ikaz edebilir, o kadar.


https://fetvameclisi.com/fetva/bir-e...ebale-girer-mi



İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir. Şu anda 0 mesajınız var.