Tekil Mesaj gösterimi
Eski 24 Şubat 2022, 12:11   #10
windflower
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Günlük yaşamında ne tür tasarruflar yapıyorsun ?

Akşam saat 5 ve 10 arasında kettle, saç kurutma makinesi, elektrik süpürgesi gibi elektriği hüüüp diye çeken araçları kullanmamaya çalışıyorum. Duş işimi akşam 22'den sonra hallediyorum. Temizliği 5'ten sonra yapmıyorum. Bulaşık makinesini ekonomik programda yıkamak üzere 22'den sonra yapıyorum.
İçersinde gıda olmayan suyu klozete dökmek için biriktiriyorum.
Duş için suyun ısınmasını beklerken suyu bir şeyin içersine doldurup onuda klozet için ayırıyorum.
Yiyecebileceğim kadar ekmek alıyor, yenecek kadar yemek pişiriyorum.
Alıntı:
En'âm / 141. Ayet

وَهُوَ الَّذ۪ٓي اَنْشَاَ جَنَّاتٍ مَعْرُوشَاتٍ وَغَيْرَ مَعْرُوشَاتٍ وَالنَّخْلَ وَالزَّرْعَ مُخْتَلِفًا اُكُلُهُ وَالزَّيْتُونَ وَالرُّمَّانَ مُتَشَابِهًا وَغَيْرَ مُتَشَابِهٍۜ كُلُوا مِنْ ثَمَرِه۪ٓ اِذَٓا اَثْمَرَ وَاٰتُوا حَقَّهُ يَوْمَ حَصَادِه۪ۘ وَلَا تُسْرِفُواۜ اِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِف۪ينَۙ

Asmalı asmasız bağları ve bahçeleri, çeşit çeşit renk ve tatlarda hurmaları ve ekinleri, zeytinleri ve narları, kimi bakımdan birbirine benzer, kimi bakımdan benzemez biçimde yaratıp yetiştiren Allah’tır.
Ürün verdikleri zaman onların ürününden yiyin; mahsulün biçilip toplandığı gün fakirlerin hakkını verin. Fakat israf etmeyin.
Çünkü Allah, israf edenleri sevmez.