Tekil Mesaj gösterimi
Eski 03 Şubat 2022, 16:28   #10
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
Varsayılan Cevap: Evlilikte yüzük takılmalı mı ? Neden

Alıntı:
İlk gönderen: dreamcatcher İletiyi Görüntüle
yine makale yazacağım =)) neyse

fikrim "takılmalı gibi bi zorundalık söz konusu değil." yönünde. Isteyen takar istemeyen takmaz. Geri kalanlar olarak bunu yargılamak bize düşmez de.

Belki ben yanlış düşünüyorumdur, lakin herkesin gerekçeleri, algılayışı, zihni farklı. Bu; benim düşüncemin de doğru olabileceğini gösterir.

Neden zorundalık değil ?

çünkü; yüzük bi sembol, bir gelenek görenekten fazlası değildir. Tıpkı kına geceleri düğünler ne bilim mezuniyet baloları gibi. Bazı şartlar altında bunlar nasıl iptal edilebilir yapılmıyorsa, evli çiftler de takmak istemiyolarsa takmazlar.

Anlamı da yoktur. O anlamı ona katan biziz. Tıpkı verdiğimiz sözler gibi.

Birde şu var. Sembol olan bu yüzüğü takanlar; eşlerine saygısızlık, haksızlık yapacaksa zaten yapıyorlar yani bu yüzük koruyucu bağlayıcı bir olgu değil.

Bağlayıcı olan; karşınızdaki kişiye olan görünmez ağlarla olan bağlantınızdır. Sözünüz. Hissettikleriniz. Devam ederse eder. Etmezse etmez. Bunu yüzük sağlamaz.

Sonuç bu kim takmak istiyorsa takar istemiyorsa takmaz. Bunun yargılaması da size ait olmaz.

Belki fazla geniş düşünüyorum ama sahte olmak yerine gerçekçiliği tercih ediyorum.

çok konuştum ama arkadaşlarımın ve çevremdekilerin bu olayı çok kafa yormaları beni rahatsız ediyor. Etraf da daha önemli şeyler varken.
+1 👍🏼