23 Ocak 2022, 01:04
|
|
|
Leydihan
Üyelerin profil bilgilerini yalnızca kayıtlı üyeler görüntüleyebilir. Lütfen kaydol bağlantısından üye olunuz.
|
Cevap: Her şeye karışan kayınvalideler
Bu konuyla ilgili yaşadığım kötü bir anım var.
Eski kaynanam, birgün arayıp beni yemeğe davet etmişti. Önce hangi yemekleri sevdiğimi, hangilerini sevmediğimi sordu. Bende aptal gibi sevmediğim yemekleri sıraladım. Karnıyarık karnıbahar, o zaman balık yemiyordum balığı saydım. Bir gittim eve ben şok. Lan sevmediğim yemeklerin hepsini yapmış ya.. :asabi:Tabi nezakatten hepsini yemiştim. Kayınpeder de gıcıktı haa.. Babamla ilgili olur olmadık şeyler sordu. Valla baba ''ben bilmem babamın yanında yoktum, sen varsan daha iyi bilirsin'' dedim. Adam bi süre sessiz kaldı..Birşey diyemedi. Belli süre geçti, ev eşyası alışverişine çıkma kararı verdik. Kaynana kayınpeder yedi sülaleside bizimle gelmez mi. Sesimi çıkarmadım, gelmek isterlerse gelsinler dedim. Beğenmediğim bir takım çok afedersiniz ama pis yeşili koltukları evin içine bana sormadan almışlar. Kalü beladan kalma koltuklardı. Dedim ki ana kuzusuna ''hayatım bunlar olmaz iğrençler, gel ikimizin zevkine göre alalım'' Tamam dedi.. Ne yapıp edip o koltukları da değiştirttim. Ankastre set üstü ocaklar çıkmıştı, o sıralar çok modaydı özeniyordum arçelikten katolog almıştım. Kadın onları bi görmüş tansiyonu fırtlamış. Aradı beni, saydı sövdü ''haklısın anne özür dilerim'' diyorum yok kadın hâlâ avazı çıktığı kadar bağırıyor. En sonunda tepem attı.. Sen misin bana bağıran.. Ben de anamın evladıyım, seninkisi çocuksa ben de patlıcan değilim ya..''Bana bak yeter senin bana karıştığın... Başlatma ankastrene alt tarafı katalog almışım kendisini almadım ama bundan sonra birşey almam senin o ana kuzusunu hıyar çocuğunla beraber ne alırsanız alın ben yokum, hadi bak işine'' deyip telefonu kapattım.
Yani demem o ki canlar, siz elbette anlaşmazlık yaşayabilirsiniz, kuşak çatışması olabilir; çocuğunu fazla sahiplenebilir, ama eşiniz olacak adam, adam olup size laf söz söylettirmeyecek, arayı bulacak. Eski nişanlım olacak adam, adam değildi ana kuzusu birşeydi. Bizi birbirimize düşman eden erkek milleti yüzünden ''kadının düşmanı yine kadın oluyor ne yazık ki..
|
|
|
|